Jente (17) døde etter knivstikking i Kristiansand – 15-åring siktet for drap

En 17 år gammel jente døde etter å ha blitt knivstukket av en 15 år gammel jente på Sørlandssenteret i Kristiansand onsdag kveld.

KNIVSTIKKING: En 17 år gammel jente døde etter å ha blitt knivstukket på Sørlandssenteret onsdag kveld.
KNIVSTIKKING: En 17 år gammel jente døde etter å ha blitt knivstukket på Sørlandssenteret onsdag kveld.

Politiet har pågrepet en 15 år gammel jente, som er siktet for drap og drapsforsøk etter knivstikkingen av en kunde og en ansatt ved en butikk.

– Det var i går ettermiddag, 26. juli i 17.30-tiden, at to personer ble knivstukket inne på butikken Coop Obs på Sørlandssenteret i Kristiansand, skriver politiet i en pressemelding.

Like over midnatt ble en 17 år gammel jente bekreftet død på sykehuset. Hun var sommervikar ved Coop Obs, melder Fædrelandsvennen.

– Det er med stor sorg at vi har mottatt melding om at en av våre medarbeidere på Coop Obs døde som følge av skadene hun ble påført i den tragiske hendelsen i går. Våre tanker og dypeste medfølelse går til familie, kolleger og etterlatte, sier administrerende direktør Tore Klovning i Coop Sørvest.

Det er etablert et kriseteam sammen med politiet for å ta vare på kollegaene, opplyser Klovning.

De pårørende er varslet.

Rømt

Tilstanden til det andre offeret, en kvinne i 20-årene, er foreløpig ukjent. Begge skal ha vært ved bevissthet da de ble kjørt til Sørlandet sykehus i Kristiansand.

Gjerningspersonen ble pågrepet et annet sted på kjøpesenteret. Politiet ber vitner som har observert hendelsen, eller som har viktig informasjon, om å ta kontakt.

– Hun hadde tidligere på dagen rømt fra en barnevernsinstitusjon på Sørlandet, opplyser fungerende påtaleleder Cecilie Pedersen Hille.

Skal ha truet flere

Senterdirektør Ruben Storevold opplyser i en skriftlig uttalelse til Fædrelandsvennen at Nokas' sikkerhetspersonell evakuerte senteret og ba butikkene om å stenge fram til de fikk oversikt over situasjonen.

Flere personer var imidlertid vitne til kaoset som fant sted like etter at meldingene om at folk måtte holde seg unna andre etasje rullet ut over høyttaleranlegget.

Etter knivstikkingen skal jenta ha gått til et annet sted på kjøpesenteret, hvor hun skrek og fektet en kniv rundt seg.

Pressekonferanse

Tidligere onsdag sa operasjonsleder Audun Eide i Agder politidistrikt at hun var kjent for politiet fra før, men at det var uklart hva som ville skje med henne videre.

Politiet kjenner ikke til om det er en relasjon mellom gjerningspersonen og de to ofrene, og ønsker ikke å gi mer informasjon natt til torsdag.

Det vil bli kalt inn til en pressekonferanse på politihuset i Kristiansand i løpet av torsdag formiddag.

(©NTB/TV 2)