Iwobi sikret Arsenal-seier mot Bayern

Alex Iwobi sikret både 1-1 og seier i straffesparkkonkurransen.

Robert Lewandowski så ut til å avgjøre for Bayern München, men Alex Iwobi sikret både 1-1 og seier i straffesparkkonkurransen i en treningskamp i Shanghai.

Lewandowski fikk sjansen fra elleve meter etter at unggutten Ainsley Maitland-Niles felte Juan Bernat etter ni minutter. Polakken var sikkert fra straffemerket i møtet med Arsenal-keeper Petr Cech.

Den tsjekkiske keeperen fikk nok å henge fingrene i utover i omgangen da Bayern München stilte med sine antatt beste angripere mot et urutinert Arsenal-forsvar.

Den ferske Bayern-spilleren James Rodríguez var nære å legge på til 2-0 i første omgang, men den utleide Real Madrid-spilleren ble nektet scoring av Cech.

Overtidsscoring

Arsenals rekordsignering Alexandre Lacazette, som markerte seg med scoring i debuten sin mot Sydney forrige uke, fikk tillit fra start, men gikk målløs av banen da han ble byttet ut til andre omgang.

Bayern var det førende laget i Kina, men i siste overtidsminutt sørget innbytter Alex Iwobi for 1-1 og straffesparkkonkurranse med et fint hodestøt.

Neuer ny kaptein

Da Juan Bernat og David Alaba bommet på sine straffer, samtidig som Renato Sanches skjøt i tverrliggeren og ut, avgjorde Iwobis straffe også den. Arsenal vant dermed 3-2 på straffer.

Før kampen mot Arsenal offentliggjorde for øvrig Bayern-styreleder Karl-Heinz Rummenigge at Manuel Neuer vil etterfølge fotballpensjonerte Philipp Lahm som kaptein.

Keeperen spilte ikke mot Arsenal og vil gå glipp av hele Asia-turneen til tyskerne på grunn av en skade i foten. 31-åringen er forventet å være skadefri til Bundesliga-starten i midten av august.