Stor brann i Camden Market i London

70 brannfolk deltok i slukningsarbeidet av det populære innendørsmarkedet, som var overtent da brannvesenet kom til stedet.

VOLDSOM BRANN: Det brant i flere etasjer på det populære innendørsmarkedet i London. Foto: CamdenJohnny@Twitter
VOLDSOM BRANN: Det brant i flere etasjer på det populære innendørsmarkedet i London. Foto: CamdenJohnny@Twitter

En brann brøt like før midnatt søndag kveld ut i en bygning i det populære innendørsmarkedet Camden Market i London.

En hel bygning på tre etasjer inne på markedet var overtent da brannvesenet kom til stedet. Bygningen var lokalet til flere butikker.

70 brannfolk og ti brannbiler deltar i slukningsarbeidet. Det er ikke meldt om personskader, skriver Londons brannvesen på Twitter.

Brannvesenet melder like før 04.30 at brannen er under kontroll, men at slukningsarbeidet vil fortsette utover mandag morgen.

– Brannmannskaper jobbet hardt for å få brannen under kontroll og for å hindre den i å spre seg til andre bygninger rundt, sier stasjonssjef David Reid via brannvesenets Facebook-side.

Brannen er i bydelen Camden Town som ligger nordvest i byen. Brannvesenet oppfordrer folk til å holde seg unna området.

Voldsom brann

Videoer på sosiale medier viser store flammer, og vitner har sagt at de kunne se røyken på flere kilometers avstand.

– Brannen utviklet seg veldig raskt. Folk fulgte med, men vi ble redde for at bygningen kunne eksplodere fordi det er restauranter i nærheten, sier øyevitnet Joan Ribes ifølge nyhetsbyrået AP.

Brannårsaken er så langt ikke kjent, og vil etterforskes videre.

For ni år siden gikk Camden Market opp i flammer i en stor brann. Butikker, puber og nattklubber ble evakuert. Ingen kom til skade i brannen den gang. Området ble stengt i flere måneder.

Turistmål

Camden Market regnes for å være det største gatemarkedet i Storbritannia, og har i årevis vært et senter for mote- og musikkinteresserte. Hver eneste uke trekker de mange småbutikkene og utestedene der til seg 500.000 besøkende, noe som gjør det til et av Londons mest populære turistmål.

Brannen kommer mindre enn en måned etter dødsbrannen i boligblokka Grenfell Tower i London der 80 personer hittil er bekreftet omkommet. Det tok tre dager å slukke flammene.

(TV 2/NTB)