USA advarer: – Vi har potensielle bevis for nye kjemiske angrep

Pressetalsmann Sean Spicer ved Det hvite hus hevder USA sitter på bevis som kan tyde på at Assad planlegger nye gassangrep mot sitt eget folk.

92 personer døde i gassangrepet i april. Mange av de døde var barn.  Foto: Arkivfoto: Mohamed Al-bakour
92 personer døde i gassangrepet i april. Mange av de døde var barn.  Foto: Arkivfoto: Mohamed Al-bakour

Pressetalsmann Sean Spicer ved Det hvite hus sier USA har «potensielle» bevis som kan tyde på at syriske myndigheter forbereder et nytt kjemisk angrep.

Spicer hevdet mandag at USA har avdekket det som muligens er forberedelser til et kjemisk angrep i regi av syriske myndigheter, og at det sannsynligvis kan føre til massedrap på sivile, inkludert barn.

Lite informasjon

Det hvite hus har ikke kommet med ytterligere detaljer om hvorfor Spicer gikk ut med advarselen.

Talskvinne Sarah Sanders sa mandag kveld at hun ikke hadde noe mer informasjon.

Flere ansatte i det amerikanske utenriksdepartementet som vanligvis er med på å koordinere uttalelser av typen Spicer kom med, sier de ble overrasket over advarselen, ifølge nyhetsbyrået AP.

Kildene uttalte seg anonymt, ettersom de ikke er autorisert til å offentlig diskutere nasjonal sikkerhetsplanlegging.

Spicer hevder det er observert handlinger av samme art som ble sett i forkant av angrepet 4. april, et angrep den vestlige koalisjonen, klandret Syrias president Bashar al-Assad for.

Massakre

Minst 92 personer, inkludert 30 barn, døde ifølge Human Rights Watch (HRW) av eksponering for saringass i angrepet mot den opprørskontrollerte småbyen Khan Sheikhoun i Idlib-provinsen.

USA svarte med rakettangrep mot en syrisk flybase.

Syria avviser å ha brukt gass i angrepet.

Mandag advarer Spicer om at Assad og hans hær vil betale en høy pris om de gjennomfører et nytt massedrapsangrep med kjemiske våpen.

(©NTB/TV 2)