Smaken av Telemark på Langøya Hovedgård

Vertskapet Vigdis Saga Kjørholt og Tom Erik Økland og kokken Ken Andersen deler sine oppskrifter med God morgen Norge.

Wenche har besøkt Langøya Hovedgår som ligger utenfor Langesund i Telemark.

Kokken Ken Andersen og vertskapet Vigdis Saga Kjørholt og Tom Erik Økland bydde på "planke" med lokale råvarer –deriblant:

Blini, små pannekaker av boghvete hevet med gjær, servert med røkt ørret, majones smakt til med lime, syltet eple, tiriltunge og urteolje.

Confitert rådyr med hjertesalat, syltet sjalottløk, syltet epleterninger, urte- eller limemajones og spiselige strandblomster.

Vodka og dillgravet makrell:
Til en mellomstor makrell blander du sammen:

  • 3 ss salt
  • 2 ss sukker
  • Grovmalt pepper

Fordel blandingen på kjøttsiden av makrellen og legg kjøttside mot kjøttside i en pose eller matpapir.

Legg over et lett press (ca. 500 g) og sett kaldt i ca. ett døgn.

Server på grovt knekkebrød og spiselige blomster.

Eksempler på spiselige blomster:
Strandsnelle, strandreddik, strandkål, strandkålblomst, blodstorkenebb, tiriltunge.