én person drept:

Varebil kjørte inn i folkemengde i London

Varebilen kjørte på en gruppe muslimer som var på vei hjem fra midnatts-bønn i en moské ved Finsbury Park i London.

Politiet bekrefter at én person er drept og flere er såret etter påkjørselen ved en moské ved Finsbury Park i London.

Vitner sier at gjerningsmannen ropte «jeg vil drepe alle muslimer».

Politiet bekrefter til CNN at en 48 år gammel mann er pågrepet etter angrepet som skjedde i en blindvei i Seven Sisters Road i bydelen Finsbry Park nord i London.

Antiterrorpolitiet etterforsker saken, og flere myndighets-personer kaller det et terrorangrep.

Se Nyhetskanalen i videovinduet øverst.

Vitner sier ifølge CNN at sjåføren som nå er pågrepet ble holdt igjen på stedet til politiet ankom.

Mannen skal kjørt en varebil, og bilder som deles på sosiale medier, viser en hvit varebil fra et leiebilfirma.

Flere skadde fikk behandling på stedet. Ambulansetjenesten i London bekrefter at de har kjørt åtte personer til sykehus etter hendelsen, og at flere fikk behandling for mindre skader på stedet.

På vei hjem fra midnattsbønn

Flere medier skriver at de som ble påkjørt, var på vei hjem eller hadde samlet seg i nærheten av en moské etter midnattsbønn i forbindelse med muslimenes fastemåned ramadan.

Muslim council of Britain (MCB), tilsvarende Islamsk råd, er blant dem som skriver på Twitter at det dreier seg om muslimer på vei hjem fra bønn.

«I natt ble vanlige britiske borgere angrepet da de gjennomførte sin midnattsbønn. Jeg ber for ofrene og deres familier. Utifra øyenvitne-beskrivelser, virker det som gjerningsmannen er motivert av islamofobi», skriver MCB i en melding.

Både CNN og Sky news gjengir vitnebeskrivelser om at det skal ha vært flere gjerningspersoner i varebilen, og at to av dem rømte fra stedet. Dette er informasjon politiet ikke har bekreftet.

Ett øyenvitne beskriver at en av gjerningspersonene knivstakk minst en person.

Lokale muslimer samlet seg i bønn etter angrepet. (Yui Mok/PA via AP) Foto: Yui Mok
Lokale muslimer samlet seg i bønn etter angrepet. (Yui Mok/PA via AP) Foto: Yui Mok

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 00.20 lokal tid natt til mandag. De sier de vil komme tilbake med mer når de har flere bekreftede opplysninger, og sier det er for tidlig å si om dette dreier seg om et terrorangrep.

Seven Sisters Road er stengt forbi stedet.

Omstridt moské

Tidlig på 2000-tallet var moskeen i Finsbury Park et arnested for islamister og jihadister, og ble ledet av den ytterliggående imamen Abu Hamza al-Masri, som senere er dømt til livstids fengsel for terror i USA. I 2003 ble moskeen stengt etter en politirazzia, men to år senere åpnet den igjen med ny ledelse, og al-Masris tilhengere var ikke lenger velkomne.

Gjenåpningen skjedde med støtte fra Muslim Association of Britain, som blant annet har markert seg som motstandere av Irak-krigen og med arbeid for større muslimsk deltakelse i britisk samfunnsliv.

– Dette er terror

Statsminister Theresa May er informert om hendelsen. Mays talsperson sier statsministernes tanker går til "dem som ble skadd i denne forferdelige hendelsen". Labour-leder Jeremy Corbyn sier på Twitter at han er "fullstendig sjokkert" over det som har skjedd.

– Mine tanker går til alle som er rammet av denne fryktelige hendelsen, skriver han.

Styrelederen i moskeen er krassere i ordvalget om det som skjedde i bydelen Finsbury Park natt til mandag.

– Den som gjorde dette, gjorde det for å skade folk, og dette er terror, sier styreleder Mohammed Kozbar til The Sun.

(NTB/TV 2)