Pittsburgh Penguins vant Stanley Cup og skrev historie

Penguins-spillerne kunne løfte sitt seg sin andre Stanley Cup-trofé på like mange år.

Se referat fra kampen i Sportsnyhetene i videovinduet øverst på siden!

Med to sene mål sikret Pittsburgh Penguins seg sin andre strake Stanley Cup-tittel i ishockey med 2-0 over Nashville Predators natt til mandag.

Dermed endte det 4-2 totalt i best av sju-serien.

Med drøyt 1.30 minutter igjen av ordinær tid sto det fortsatt målløst. Da dukket svenske Patric Hörnqvist opp og satte inn 1-0 via Nashville-målvakt Pekka Rinne. Minuttet senere fikk finalen sin andre svenske målscorer. Carl Hagelin satte inn 2-0 i åpent mål.

Pittsburghs seier er den femte i rekken. Ikke siden 1997-1998 (Detroit) har et lag vunnet Stanley Cup-tittelen to år på rad. Det er første gang dette skjer etter at det ble innført lønnstak i NHL.

Crosby ble MVP

Sidney Crosby, Pittsburghs kaptein, ble kåret til sluttspillets mest verdifulle spiller (MVP) for andre året på rad.

– Det er veldig spesielt å dele dette med denne gruppen med spillere. En god del av spillerne var med sist, men for de nye er dette veldig spesielt, sa Crosby.

– Dette var målet vårt på starten av året. Vi visste at ingen hadde forsvart seieren på lenge. Å gjøre det gir en veldig god følelse, fortsatte kapteinen.

Håndklær og supportereffekter regnet over isen da Pittsburgh-spillerne feiret seieren. Nashville hadde tradisjon tro allerede kastet flere fisk på isen gjennom kampen.

ENORME GLEDESSCENER: Sidney Crosby og lagkameratene kunne heve Stanley Cup-trofeet for andre året på rad. Foto: Mark Humphrey

Annullert mål

– Jeg synes vi ble bedre og bedre gjennom hele sluttspillet og vi prøvde å gjøre det i finaleserien også, sa Crosby.

Matt Murray stoppet 27 skudd for Pittsburgh, inkludert fire avgjørende redninger da Nashville prøvde å gjøre mest ut av 3.28 minutter med overtall i den andre perioden.

Pekka Rinne i motsatt mål hadde på sin side 27 redninger på 28 skudd, og tapte kun for andre gang på hjemmeis i sluttspillet.

Nashville ropte på mål i den andre perioden da Colton Sissons skjøt i nettet etter en retur. Dommerne underkjente imidlertid målet med grunnlag i at de allerede hadde blåst da Sissons scoret.