«Oslo» vant Tony-prisen for beste teaterstykke

Teaterstykket om Oslo-avtalen vant en av de gjeveste Tony-prisene i New York natt til mandag.

Teaterstykket varer i tre timer og handler om det som førte til Oslo-avtalen og håndtrykket mellom den israelske statsministeren Yitzhak Rabin og PLO-lederen Yasser Arafat.

Tidligere på kvelden vant teaterstykket også prisen for beste mannlige birolle. Den fikk Michael Aronov, som spiller en israelsk diplomat. Rollen er hans andre på Broadway.

Et sus av Ibsen

Skuespillet som fikk flest nominasjoner var «Et dukkehjem, del 2» med åtte, fulgt av «Oslo» med sju. Laurie Metcalf vant prisen for beste kvinnelige skuespiller i det førstnevnte stykket. Metcalf spiller Nora Helmer 15 år etter at hun forlater ektemannen Torvald. Den amerikanske dramatikeren Lucas Hnath har skrevet stykket.

De fire musikalene med flest nominasjoner er «Natasha, Pierre & The Great Comet i 1812», «Hello Dolly!», «Dear Evan Hansen» og «Groundhog Day The Musical».

Stjernespekket

Kveldens vert Kevin Spacey åpnet prisutdelingen med dans, sang og vitser i et åpningsnummer som koblet sammen de fire musikalene som har fått flest nominasjoner. Spacey er også kjent for sine imitasjoner og denne gangen var det Glenn Close han imiterte.

Programlederne inkluderte Orlando Bloom, Tina Fey, Scarlett Johansson, Glenn Close, Whoopi Goldberg, Mark Hamill og John Legend.

Årets Tony Awards er den 71. i rekken.

(©NTB)