Magnus (19) senket Sverige i siste sekund

Håndballgutta trakk det lengste strået mot Sverige.

SEIERSJUBEL: Espen Lie Hansen gratulerer Magnus Abelvik Rød etter håndballandskampen mellom Norge og Sverige i Terningen arena i Elverum fredag. Norge vant kampen 22-21 etter Røds scoring i siste sekund. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Keeperkometen Torbjørn Bergerud spiller med en vond og betent sene, men fredag småstengte han målet i 22-21-seieren mot Sverige.

I den første omgangen hadde han ni redninger på de 20 skuddene han fikk på mål. Kollega Espen Christensen spilte hele andre omgang.

Elverums André Lindboe utlignet til 21-21 snaut fem minutter før slutt. Da hadde Norge ligget under i nesten 20 minutter.

Christensen dro fram tre-fire viktige redninger i sluttfasen. Det ga flere norske sjanser til å avgjøre.

I siste sekund skjøt så 19 år gamle Magnus Abelvik Rød inn seiersmålet fra langt hold.

– Vi får en ekstra mulighet og da er det bare å dra i gang bowlingskuddet, så går den mellom beina. Det er alltid deilig å slå Sverige, sa Rød til MAX etter kampen.

– Det er moro å vinne kamper, men det er mye å plukke på, sa landslagssjef Christian Berge til MAX.

Trått

Norge slurvet mye i angrepsspillet den første halvtimen med mange unøyaktige pasninger og en del bomskudd.

Det var Bergerud som holdt Norge rimelig inne i kampen og holdt den svenske ledelsen nede til 10-11 ved pause.

Danmark-proffen fikk sitt store gjennombrudd i VM. Han gjorde det tross småtrøbbel nederst i ryggen. Det har han slitt med noen måneder.

– Det går bra. Jeg har bare litt småvondt etter trening og kamper. Men jeg skal gjøre noen spesielle øvelser gjennom sommeren. Da er håpet at de skal bidra til at betennelsen går bort, sa Bergerud til NTB før kampen.

Lot Sagosen hvile

Neste uke avsluttes EM-kvalifiseringen med kamper mot Belgia (borte) og Litauen (hjemme).

To norske seirer sender Norge til EM i Kroatia i januar neste år.

– Det blir spennende og tøft, og vi er nok avhengig av å vinne begge to, sa Bergerud.

Norge gikk på en skikkelig mine borte mot Litauen (29-32-tap). – Jeg tror ikke vi gikk inn i den kampen og undervurderte dem, men det kan være at noe slikt satt litt i bakhodet på noen av oss likevel. Det skal ikke skje denne gangen, sa Torbjørn Bergerud.

Norge lot storstjernen Sander Sagosen hvile fredag. Han var bestemann da de norske gutta slo Island 36-20 torsdag.

Kaptein Bjarte Myrhol var tilbake for fullt. Han hadde hele åtte avslutninger bare i første omgang. Etter bare én scoring på de første fire skuddene, scoret han på de fire neste.

Norge runder av Elverum-turneringen mot Polen søndag.