Martin bestilte bilen sin usett

– Dette er nok bare starten på en helt ny trend.

Martin Surén bestilte sin Volvo XC60 uten å ha sett den- Det er han absolutt ikke alene om. 
Martin Surén bestilte sin Volvo XC60 uten å ha sett den- Det er han absolutt ikke alene om. 

Trenden er soleklar. Det er slutt på den tiden man hentet brosjyrer i bilbutikken, brukte en uke på å lese seg opp og så kom tilbake for å teste bilen i praksis. Deretter få et tilbud man måtte hjem og tenke på, før det kanskje ble en ny testtur, nye forhandlinger, ny tenkepause og kanskje en kontrakt etter hvert.

Tesla var de som for alvor dro i gang dette med å kjøpe bil usett over nettet. Men Volvo har definitivt også hatt stor suksess med dette og er blant aktørene som har vært tidlig ute.

En annen som har vært tidlig ute er den 28 år gamle eiendomsmegleren Martin Surén som kjøpte sin nye Volvo XC60 T8, uten å ha sett den eller langt mindre sparket i dekkene – eller sittet i den.

Hadde ikke gjort med bruktbil

– Jeg har aldri kjøpt bil usett før. Den forrige bilen min prøvekjørte jeg før kjøp, men jeg kan ikke si jeg synes det har vært skummelt. Jeg har jo sett bilder, og video, før jeg bestilte tidlig i vår. Så jeg har følt meg trygg og komfortabel hele veien.

– Men hadde det vært en gammel bruktbil, hadde jeg ikke handlet på denne måten. Da ville jeg sjekket den grundig først, sammen med noen bilkyndige, forklarer Martin.

Men litt spent er han på å se bilen "live" i Volvos pop up-shop på Aker brygge. Det er, forståelig nok, en litt spent Martin som skal ta bilen i øyensyn for første gang. Ikke "sin" bil – men en helt maken...

Les også: Vår test av nye Volvo XC60 her:

At folk, meg selv inklusive, tar kjsppe avgjørelser og handler raskere nå enn tidligere er en trend jeg ser i min egen jobb, sier Martin Surén 
At folk, meg selv inklusive, tar kjsppe avgjørelser og handler raskere nå enn tidligere er en trend jeg ser i min egen jobb, sier Martin Surén 

Derfor hybrid:

En forsiktig runde rundt bilen og etter ansiktsuttrykket å dømme så er han i alle fall ikke skuffet.

– Dette er bra, sier han når han setter seg inn i bilen og lar hender sakte gli over rattet og over girkulen i krystall. Et fornøyd glis røper oppriktig glede og stolthet over nyervervelsen som han mottar rett over sommeren.

– Grunnen til at jeg kjøpe en hybrid er todelt. Da kan jeg kjøre miljøvennlig på strøm her i byen, samtidig som jeg har en skikkelig bil til langturer som det også blir noen av. Da liker jeg både litt futt i motoren og setter pris i på litt inspirerende kjøreegenskaper. Derfor bestilte jeg en T8 i R-Design.

– Jomfruturen går nok til Trysil, med en kompisgjeng, forteller Martin.

5 ting du bør vite om Volvos nye bestselger-SUV

Ny trend å kjøpe usett

Både fra familie, samboer og kompiser har det vært "tommel opp" for å bestille bil usett.

– Ja, dette med kjappe avgjørelser er nok en trend i tiden, tror Martin.

– Jeg ser jo det i min egen jobb som eiendomsmegler. Mange kjøper hus og leiligheter på prosjektstadiet. Altså ut fra bilder og prospekter. Og folk blir fornøyde, jeg kan faktisk ikke huske en eneste klage. Men det fordrer jo at man holder det man lover og forespeiler. Det gjelder både hus og biler. Akkurat hva denne trenden skyldes, tør jeg ikke prøve å forklare. Men vi ser jo også at den tiden folk er inne på visning på boliger også blir kortere og kortere. Syv minutter i snitt og da kanskje på et objekt til både 10 og 12 milioner, forteller Martin.

– Da blir liksom det å kjøpe en nybil usett småtterier i forhold. Jeg ser derfor ikke bort fra at jeg kommer til å gjøre det neste gang også. Men først skal jeg kose meg med den bilen jeg allerede har bestilt. Den var absolutt ikke noen skivebom – snarere tvert i mot, avslutter en tydelig fornøyd kunde.

Les også: Nå er dette Norges nest mest solgte bil

Video: Slik er nye Volvo XC60