Skal du grille i helgen?
Det er helg og mange benytter fridagene til å grille. Kan du ikke grille ute, fortvil ikke. Gjør som Wenche benytt deg av en grillpanne.
Barbequemarinert svinefilet, ananas og karri og chilimajones servert i hamburgerbrød.
Dette trenger du:
- Ca. 700 g svinefilet
- barbequemarinade til pensling
- 2 fedd hvitløk
- 2 løk
- Olje/ smør til steking
- Ca 2 ½ dl majones smakt til med karri og chili
- godt moden ananas, bergegn 1 skive pr person (ev. hermetisk)
- hamburgerbrød
Slik gjør du:
Temperer kjøttet ca. 1 time før tilberedning. Pensle kjøttet med barbeque marinade. Stek i middels varm grillpanne eller på grillen i 8-10 min, til knapt gjennomstekt, 68-70 C i kjernen.
La kjøttet hvile 8-10 min før det skjæres opp i tynne skiver.
Skjær løken i tynne ringer og stek i pannen etter kjøttet er tatt opp, tilsett finhakket hvitløk og la surre til løken er myk og blank.
Smak til majones med karri og chili.
Rens og del ananas i ringer.
Varm hamburgerbrødene, smør karri og chilimajones på hver del, legg over stekt løk, tynne skiver av kjøtt, ananas og klem lett sammen.