To pågrepet etter bråket på Vestli og Stovner

Politiet i Oslo har pågrepet to unge menn på 19 og 20 år, siktet for grovt skadeverk på Vestli og Stovner.

PÅTENTE SØPPELKASSER: På Stovner ble flere søppelkasser tent på i helgen. Dette bildet er tatt mandag, og viser en av flere spor etter søppelkasse-brannene. Foto: Lovise Gangnes/TV 2
PÅTENTE SØPPELKASSER: På Stovner ble flere søppelkasser tent på i helgen. Dette bildet er tatt mandag, og viser en av flere spor etter søppelkasse-brannene. Foto: Lovise Gangnes/TV 2

Tirsdag ble mennenes hjem ransaket. Bare den ene er hittil avhørt, melder Aftenposten.

– Det er for tidlig å si om de to vil bli fremstilt for varetektsfengsling, men i avhør har den ene ikke erkjent straffskyld, sier påtaleansvarlig Trude Maren Buanes ved Stovner og Manglerud politistasjon til Aftenposten.

Hun bekrefter at de pågrepne er kjent av Stovner-politiet for kriminelle handlinger. De to har ennå ikke fått oppnevnt forsvarere.

– Svært alvorlig

Mandag holdt politiet pressekonferanse på Stovner politistasjon, etter flere netter på rad med ungdomsbråk i bydelen.

– Når du kaster stein mot offentlige myndigheter, så ligger det ikke noe respekt i det. Vi ser svært alvorlig på det, politiinspektør John Roger Lund.

Politiet mener det ikke er gjengkriminalitet som ligger bak, og er opptatt av å løse problemene med dialog.

– Her er det viktig at vi kommer i dialog med disse ungdommene, og de voksne rundt dem, for å kunne snakke dette i hjel. Dette er ikke slik vi ønsker å ha det, sa Lund.

Kastet 15-kilos stein

Politiet mener det er flere unge gutter i alderen 17 til 19 år som står bak steinkastingen og brannstiftelsene de siste dagene.

Natt til lørdag kastet ungdommene blant annet en rundt 15 kilo tung stein fra en gangbro på Vestli, med den hensikt å treffe en vekterbil.

Dagen etter ble det tent på en bil og en barnehage i samme område. Begge brannene ble slukket.

(TV 2/NTB)