Brannstiftelser i Oslo – politiet tror ungdomsgjeng står bak

For tredje natt på rad tror politiet at en ungdomsgjeng er ute og herjer på Vestli i Oslo. Det er meldt om brann ved en barnehage og at en bil ble påtent.

Natt til mandag rykket nødetatene ut til en brann ved en barnehage og en bil ble påtent.

Begge brannene som oppsto natt til mandag, er slukket, opplyser operasjonsleder Cathrine Sylju i Oslo politidistrikt til NTB.

Ungdomsgjeng

De siste nettene har politiet vært i samme område flere ganger, etter at ungdommer har tent på søppel og kastet stein mot vektere, politi og brannvesen.

– Vi tror det er samme gjengen som er ute igjen. Det er påfallende at dette skjer tredje natt på rad, på nesten samme sted, sier operasjonslederen.

Til TV 2 forteller Sylju at ungdomsgjengen har talt opp mot 30 personer, og at politiet ser alvorlig på hendelsene.

– De oppfatter kanskje dette som småting, men det kan få store konsekvenser. Vi må få avsluttet denne oppførselen, sier Sylju.

Politiet har sendt flere enheter som leter etter ungdommene, men natt til mandag ble ingen pågrepet.

– Først tente de på noe papir oppå en bil. Kort tid senere fikk vi melding om brann ved en barnehage.

Kastet stein

Natt til søndag ble tre gutter, én på 17 og to på 18 år, pågrepet etter en omfattende politiaksjon. De er blant annet mistenkt for å ha forsøkt å dumpe en 15 kilos stein på en vekterbil som kom kjørende under en bro.

– Vi vet ikke om det er de samme guttene, eller noen andre i den samme gjengen. Det var flere av dem ute natt til søndag som vi ikke fikk tatt, sier Sylju.

Også natt til lørdag var gjengen ute og herjet. Da var det flere episoder med søppel som ble antent. En vekter, politiet og brannvesenet som rykket ut, ble angrepet av steinkastende ungdom.

TV 2/NTB