Sint Boasson Hagen i krangel: – Han forsøkte å presse alle ut

Lars Boom slaktes etter skittent spill i Tour des Fjords.

Se Edvald-intervju og en av situasjonene som får rytterne til å rase over!

Edvald Boasson Hagen ble nummer to på 2. etappe av sykkelrittet Tour des Fjords. Han var like bak overraskelsen Timo Roosen (Lotto-Jumbo) fra Nederland i mål.

– Det var nært, men han var sterk på slutten, sier Boasson Hagen.

Avslutningen på etappen ble svært dramatisk. Da feltet jaktet ledende Roosen, forsøkte hans lagkamerat Lars Boom å sabotere Edvald Boasson Hagen og co.

– Prøvde å presse alle ut
Etter målgang ble det en hissig konfrontasjon mellom Boasson Hagen og Boom.

– Han prøvde å bremse feltet og presse alle ut av veien. Han kjørte ganske stygt. Jeg tok skjermen hans, og da ble han hissig. Men han prøvde å kjøre alle mann i grøfta først, og det er vel ikke noe snillere gjort enn å ta på skjermen hans, sier Boasson Hagen til TV 2.

– Når gjorde han det?

– Det var over den siste bakketoppen og rundt noen svinger. Han var hissig på meg fordi jeg tok på skjermen hans, men det var ikke så snilt å presse folk å kjøre dirty ved å bremse hele feltet heller.

– Hvor ødeleggende er det for seiersmulighetene dine?

– Det er surt. Det var et hardt løp, det gikk fort og det var kaldt nok en gang. Det var litt synd, men ellers var det en grei dag, sier nordmannen.

– Var bare der for å irritere
Boasson Hagen får støtte fra Team Coop-Øster Hus' August Jensen.

– Jeg satt rett bak Edvald. Lars Boom var foran og prøvde å sperre. Han ville ikke la de kjøre. Jeg skjønner Edvalds frustrasjon. Lars Boom kunne vært en større mann og bare satt seg bak. Han vare bare der for å irritere, sier Jensen til TV 2.

– Er det ikke innafor å blokkere litt?

– Det var til tidere ekkelt. Han kjørte til tider dårlige svinger og gjorde det vanskelig for oss utfor. Jeg skjønner Edvalds frustrasjon veldig godt, sier han.

– Avskyelig
Topsport Vlaanderen-sportsdirektør Hans De Clercq reagerer også.

– Det er avskyelig. Det er en skam at en slik rytter fra et slikt lag gjør slikt, sier han.

– Det er et mirakel at ingen krasjet, sier De Clerq.

Edvald på tredje i sammendraget
Roosen holdt på å bli kjørt inn av Boasson Hagen og resten av en større gruppen helt på tampen, men 24-åringen fra Tilburg holdt unna. Kanskje var det Booms innsats som gjorde at han var to små sekunder foran Boasson Hagen i mål. Det tok Lotto-Jumbo-rytteren opp til en annenplass i sammendraget.

– Meget bra kjørt av Roosen, utbrøt Christian Paasche i TV 2s studio.

Boasson Hagen var sterkest av forfølgerne. Rudsbygdingen spurtet inn til klar annenplass foran treer August Jensen. Bjørn Tore Hoem ble tredje beste norske på femteplass. Edvald Boasson Hagen er nå oppe på tredjeplass i sammendraget i Tour des Fjords. Belgieren Dries van Gestel, som ble niendemann torsdag, leder rittet.

Torsdagens 2.-etappe fra Gulen til Norheimsund var 185,1 kilometer lang. Rittet fortsetter fredag. Da skal rytterne sykle fra Odda til Kopervik.

Tour des Fjords avsluttes i Stavanger søndag.

(©NTB)