Stor politiaksjon mot væpnede menn utenfor Strømstad

Store politistyrker rykket ut etter meldinger om to personer bevæpnet med øks og pistol på offentlig sted.

Svensk politi opplyser til TV 2 at de ikke har funnet de to mennene som ble sett med våpen i Skee, like sør-øst for Strømstad.

– De to er fortsatt på frifot. Vi har fått opplysninger om en mørk bil som er sett i området, men vi vet ikke om den er knyttet til hendelsen, sier politiets pressetalsmann, Christer Fuxborg, til TV 2.

Politiet fortsetter søk i området, og forsøker å lokalisere denne bilen, for å avklare om den er knyttet til hendelsen.

Han forteller at de har en rekke patruljer i området som søker etter de to mennene. Politiet fikk rundt klokken ni torsdag formiddag beskjed om at to personer løp rundt med en øks og en pistol.

– Vi har ingen som er skadet eller truet, vi har ikke noen forbrytelse på nåværende tidspunkt, men disse opplysningene gjør at vi sendte en del patruljer til områder for å bearbeide de sporene vi har fått inn og vi rekvirerte også innsatsstyrken fra Gøteborg, sier Fuxborg.

Like etter klokken 11 ble aksjonen trappet ned, fordi politiet ikke har funnet de to mennene. De skal ha hatt på seg mørke bukser, og den ene hadde en refleksjakke på seg. Den andre hadde en svart jakke med grå felter på.

– Vi har veldig mye mannskap på stedet, men man bør holde seg på avstand om man skulle se disse to personene, for vi vet ikke helt hva de skulle foreta seg om de skulle føle seg presset, siden det er sett våpen i denne situasjonen, sier Fuxborg.

– Politiets innsatsstyrke er på vei til stedet, sa politiets pressetalsmann Christer Fuxborg til GT tidligere torsdag.

Flere politipatruljer rykket ut til stedet, og politiets innsatsstyrke ble sendt fra Gøteborg.

Mer innhold fra TV 2