eksplosjon i manchester:

Minst 22 drept og 59 såret i eksplosjon på Ariana Grande-konsert

Politiet opplyser at 22 personer er drept og 59 såret i Manchester, i det som etterforskes som en terrorhandling.

EKSPLOSJON: Væpnet politi har samlet seg ved Manchester Arena etter melding om et kraftig smell under en Ariana Grande-konsert mandag kveld.  (Peter Byrne/PA via AP) Foto: Peter Byrne
EKSPLOSJON: Væpnet politi har samlet seg ved Manchester Arena etter melding om et kraftig smell under en Ariana Grande-konsert mandag kveld.  (Peter Byrne/PA via AP) Foto: Peter Byrne

Klokken 22.35 lokal tid, 23.35 norsk tid, ble det rapportert om høye smell fra en Ariana Grande-konsert på Manchester Arena.

Politiet i Manchester har bekreftet at 22 personer så langt er bekreftet omkommet, mens 59 personer er skadd.

Ifølge CNN er en mann på åstedet identifisert som en mulig selvmordsbomber, men dette er ikke bekreftet.

FÅ SISTE NYTT I VÅRT LIVESENTER.

Politiet sier mannskaper fra nødetatene jobber iherdig på stedet. Flere vitner forteller om et «kraftig smell» og en «eksplosjon», men det er ikke kjent nøyaktig hva som har skjedd.

Politiets bombegruppe er også på plass, og ved 02.30-tiden natt til tirsdag skal det ha blitt gjennomført en kontrollert eksplosjon like ved Manchester Arena.

Etterforskes som terror

Hendelsen behandles som en mulig terrorhandling.

– Vi behandler for øyeblikket dette som en terrorhandling inntil vi vet mer. Vi jobber tett med det nasjonale kontraterror-politiet og britisk etterretning, sa sjefskonstabel Ian Hopkins på en pressekonferanse natt til tirsdag.

Den amerikanske TV-kanalen NBC sier amerikanske tjenestemenn er informert av sine britiske kolleger om at en selvmordsbomber utløste eksplosjonen. Dette er foreløpig ikke bekreftet av britisk politi.

Konsert

Ariana Grande holdt konsert på Manchester Arena mandag kveld. En talsperson sier artisten er i god behold.

– Jeg hørte et kraftig smell fra sengen, gikk til fronten av leiligheten hvor vi har perfekt utsikt. Alle løp fra stedet i store grupper, sier Suzy Mitchell til Sky News. Miller bor tvers overfor Manchester Arena.

Årsaken er ikke bekreftet ennå, men en skuespiller tvitrer at hennes mann og datter var til stede. Noen gikk opp på scenen og forklarte at smellet skyldtes en ballong som sprakk. Et annet vitne sier også at smellet kom fra en ballong. Han sier til BBC at han tror folk ble skadd i panikken som oppsto.

Blod og skrik

Ytterligere et vitne forteller om et smell omtrent da Grande fremførte sin siste sang.

– Vi så unge jenter med blod på seg. Alle skrek, og folk løp. det var mye røyk, sier hun til Manchester Evening News.

Flere gater i byen er sperret, og nyhetsbyrået Reuters melder at tog til og fra Victoria stasjon i byen er innstilt. Folk har fått beskjed om å forlate stasjonen.

(NTB / TV 2)