Knalltøff oppgave for Premier League-jaktende Fulham og Stefan Johansen

Fulham spilte uavgjort hjemme mot Reading i første playoff-kamp.

UTLIGNET: Tom Cairney feirer Fulhams scoring, men de har en tøff jobb mot Reading.  Foto: Reuters / John Sibley

Fulham spilte 1-1 hjemme mot Reading i første opprykkssemifinale. Stefan Johansen og lagkameratene står foran en stor oppgave i jakten på Premier League-plass.

Jordan Obita ga Reading ledelsen tidlig i annen omgang på Craven Cottage. Fulham-spillerne ropte forgjeves på frispark til Stefan Johansen i forspillet. Reading-kaptein Paul McShane stormet fram og spilte fram Obita, som avsluttet før Ryan Fredericks rakk å blokkere.

Fulham svarte, og Tom Cairney utlignet i det 65. minutt. Reading-keeper Ali Al Habsi, med en fortid i Lyn, slo et innlegg fra Scott Malone rett til Cairney, som nikket i tomt bur. Det var hans 13. mål for sesongen.

Fulham ble nummer seks i mesterskapsserien og var dermed siste lag som tok seg til opprykkskvalifisering, men laget scoret hele 85 mål. Det er like mange som serievinner Newcastle, og Reading har grunn til å frykte lagets slagkraft.

I desember ble det hele 5-0 til Fulham da lagene møttes, og Reading-manager Jaap Stam brukte fem mann bak i lørdagens kamp.

I returkampen tirsdag spiller Reading hjemme og vil ventelig ta større sjanser i jakten på scoringer. Det kan Fulham utnytte i kampen om plass i opprykksfinalen på Wembley 29. mai.

Reading må dessuten greie seg uten kaptein McShane. Han fikk direkte rødt kort for en fæl felling av Kevin McDonald ti minutter før slutt.