Mann skutt og drept foran skoleelever i Gøteborg

Gøteborg-politiet jakter på tre mistenkte etter at en mann ble skutt og drept av maskerte personer torsdag morgen. Skoleelever ble vitner til hendelsen.

Gøteborg, SVERIGE: Politi og ambulanse på stedet der en mann ble skutt og drept av maskerte personer i Gøteborg torsdag.
Foto: Adam Ihse/TT / NTB scanpix
Gøteborg, SVERIGE: Politi og ambulanse på stedet der en mann ble skutt og drept av maskerte personer i Gøteborg torsdag. Foto: Adam Ihse/TT / NTB scanpix

Ifølge politiet satt offeret i en bil da flere skudd ble løsnet mot ham i Lövgärdet i den svenske byen torsdag morgen.

Offeret er ikke identifisert, men politiet tror det dreier seg om en mann i 30-årene som bodde i området.

Mange personer, deriblant flere skoleungdommer, ble vitner til hendelsen, som ble varslet til politiet i 9-tiden. Skytingen fant sted i Vaniljgaten, et område med både butikker og boliger.

– Vi har mange vitner og mange som har sett gode detaljer, sier Christer Fuxborg, talsperson ved Gøteborg-politiet.

Elever holdes inne

Rektor ved Lövgärdesskolan, som har rundt 380 elever, opplyser at skolens kriseteam kommer til å bli aktivert. Elevene ble torsdag formiddag holdt innendørs på skolen i påvente av mer informasjon om hendelsen.

Blant har politiet satt inn et helikopter i jakten på tre mistenkte gjerningspersoner.

– Det er en liten blå bil som i all hast har forlatt området. Det satt en fører i bilen, mens to andre personer var aktive ute på stedet, sier Fuxborg.

Flere skudd

Øyevitner har opplyst at flere skudd ble avfyrt med pistol eller annet håndvåpen av to maskerte personer. Flere tomhylser er funnet på åstedet.

Skytingen er den første med dødelig utfall i Gøteborg så langt i år, skriver nyhetsbyrået TT. I likhet med andre svenske storbyer har Gøteborg de siste årene vært rammet av flere skyteepisoder. I fjor ble seks personer skutt og drept i Gøteborg og omegn. Blant dem var en 25-årig mann som ble drept i Løvgärdet i oktober.

(©NTB)