Smakfull middag på bare 30 minutter

"Surf and turf" er et begrep som brukes når en lager matretter med ingredienser fra både sjø og land. Kylling og reker er en del av ingrediensene i denne retten.

Stekt ris, kylling og reker og ananas.

Dette trenger du:

  • 3 dl villrisblanding
  • 1 brokkolibukett
  • 1pk sukkererter
  • 2 paprika, ulike farger
  • ½ fersk ananas ev 3-4 skiver hermetisk uten sukkerlake (kan sløyfes)
  • 2 kyllingfileter
  • 1-2 ts finhakket ingefær
  • ½ Rød chili, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, kan sløyfes
  • ca. 200 g rensede reker (ca. 500 g urensede reker)
  • olje eller smør til steking
  • salt, pepper
  • 1-2 ss sweet chilisaus
  • 1 ts malt spisskum
  • 1 ts malt koriander
  • Pynt med fersk koriander og lime

Kok villris etter anvisning på pakken. Du kan bruke andre typer ris etter smak.

Wenche brukte rød ris fra Japan. Det får du kjøpt i større dagligvarebutikker.

Slik gjør du:

Herlig middag med kylling og reker. Foto: Wenche Andersen
Herlig middag med kylling og reker. Foto: Wenche Andersen

Del brokkoli i små buketter og strimle opp stilken i fyrstikktynne strimler, kok i lettsaltet vann i 3-4 min, sukkererter får koke med de siste 2 min. Ta opp og la renne godt av seg.

Del paprika og ananas i biter. Stimle kyllingfiletene.

Varm olje / smør i en panne med høye kanter. Stek kyllingstrimlene til de er raskt brune.

Tilsett finhakket ingefær, chili, hvitløk, paprika, godt avrent ris, brokkoli og sukkererter.

Stek på høy temperatur i 2-3 min. Smak til med salt, pepper og sweet chili. Rett før servering, tilsett reker og ananas i biter.

Dryss over finhakket koriander. Server med limebåter og sweet chilisaus.