Aloha, gatemat fra Hawaii
Poke bowl er gatemat som selges fra matvogner. Denne retten er fra Hawaii og er lett å lage hjemme. Retten er smaksrik, fristende, sunn og mettende. Hovedingrediensene er rå fisk, ris og grønnsaker.
Poke bowl (uttales ”poh-kay”) er «Gatemat» fra Hawaii.
Dette trenger du til 4 personer
Kok sushiris etter anvisning på pakken, men UTEN riseddik og sukker
Tilbehør:
Her velger du selv hva du vil bruke og hvor mye du vil ha av hver sort.
- finhakket vårløk
- strimlet salat
- mango i terninger
- avocado i strimler/terninger
- agurk i strimler
- rogn
- syltet rødløk (se oppskrift)
- Waakame (sjø alge salat) og ev chilimajones,
- hvitløkmajones ev mer av marinaden
- Laks, tunfisk, kveite, skalldyr velg det du har tilgang på og det du liker.
Bergen 150-200 g laks / fisk pr. person i litt store terninger og/ eller annen fisk / skalldyr
Marinade til 4 personer:
- 2 dl soyasaus
- 1/2 dl riseddik
- 1-2 ts sesamolje
- 1–2 fedd finhakket hvitløk
- 1-2 ts finhakket frisk ingefær
- 1 – 2 ts finhakket chili
- Saft og finrevet skall av ½ stor sitron
Rør sammen marinaden og smak til den styrke du liker. Vend fisk/skalldyr i biter i marinaden.
Anretning:
Start med å legge” lun” ris i bunnen av en bolle, fortsett med fisk og tilbehør.
Syltet rødløk.
Skjær rødløk i tynne skiver. Kok opp 1 dl eddik, 1 dl vann og 2 dl sukker og hell over løken.
Anrett i en liten bolle og spis med spisepinner eller en gaffel (norsk variant)
Retten serveres nylaget.