Mann forsøkte å kjøre inn i folkemengde i Belgia

Mannen som forsøkte å kjøre inn i en handlegate i Antwerpen i høy hastighet, hadde flere våpen i bilen.

Politi og spesialstyrker holder vakt på stedet en mann forsøkte å kjøre inn i en folkemengde torsdag formiddag.  Foto: Virginie Lefour
Politi og spesialstyrker holder vakt på stedet en mann forsøkte å kjøre inn i en folkemengde torsdag formiddag.  Foto: Virginie Lefour

Belgisk politi har pågrepet en mann som forsøkte å kjøre inn i en folkemengde i Antwerpen klokken 11 torsdag formiddag.

Det melder flere nyhetsbyråer torsdag ettermiddag.

Fant våpen i bilen

De Standaard skriver at føreren av bilen kjørte på rødt lyst og fortsatte i høy hastighet i retning av en handlegate. Den ble stanset av politiets «Snel Repons Team»(SRT), og føreren ble arrestert.

– En mann iført kamuflasjeklær ble ført bort fra stedet, opplyste en talsmann for politiet under en pressekonferanse.

Den belgiske påtalemyndigheten opplyser at det er funnet både en rifle, kniver eller lignende våpen og en beholder med ukjent væske i bilens bagasjerom.

Ingen mennesker ble skadet i hendelsen, men folk måtte hoppet tilside for å ikke bli truffet av bilen, skriver belgiske medier.

Føderalt politi overtar etterforskingen, og det varsles ekstra sikkerhetspatruljer på visse steder.

– Vi følger situasjonen nøye. Sikkerhetstjenesten har gjort en eksemplarisk jobb for Antwerpen, skriver statsminister Charles Michel i en melding på Twitter.

Bil med franske skilter

Ifølge politisjefen i Antwerpen, Serge Muyters, er den pågrepne mannen av nordafrikansk opprinnelse. Mannens identitet og eventuelle motiv er ikke kjent.

Ubekreftede meldinger tilsier av den pågrepne mannen er fransk-tunisier. Bilen hadde franske registreringsskilt.

Hendelsen skjer ett år og en dag siden terrorangrepet mot flyplassen i Brussel. Og en dag etter en terrorist meide ned flere titalls personer i London med bil.

Saken oppdateres.

Mer innhold fra TV 2