Solbakkens Europa-eventyr er over

Ajax tok seg videre til kvartfinalen i Europaligaen på bekostning av Ståle Solbakkens FC København med 2-0-seier torsdag.

Ståle Solbakken og FCK ble slått ut av Ajax. Foto: Peter Dejong

Nederlenderne vant 3-2 sammenlagt.

Solbakken og FCK hadde et godt utgangspunkt med 2-1 før returmøtet på Amsterdam Arena, men måtte ut og jakte scoring allerede etter 23 minutter da den innleide Chelsea-spilleren Bertrand Traoré headet inn 1-0.

På grunn av Ajax' bortemål i Parken trengte Solbakkens menn scoring, men i første omgangs siste spilleminutt ble alt mye vanskeligere da Kasper Dolberg fikk sjansen fra straffemerket etter å selv ha blitt felt.

Den danske unggutten scoret Ajax' eneste mål i København, og han var sikker fra 11 meter.

Solbakken og co. trengte kun ett mål for å få ekstraomganger, men det var Ajax som gjentatte ganger var nærmest ny scoring. Etter 74 minutter var ikke Dolberg langt unna å bli tomålsscorer, men stolpen reddet FCK.

Ny exit

Solbakken flyttet fram mannskapet sitt og tok sjanser på slutten, men det holdt ikke. Ajax tok seg videre med 3-2 sammenlagt, og europaliga-eventyret sluttet slik det har gjort så mange ganger før for danskene. FCK har aldri vært i en kvartfinale tidligere, og klarte ikke ta seg videre fra åttedelsfinale denne sesongen heller.

Roma hadde en solid jobb foran seg etter å ha tapt 2-4 mot Lyon på bortebane, og fikk det enda tøffere da Mouctar Diakhaby stanget franskmennene i ledelsen etter 16 minutter på Stadio Olimpico.

Schalke videre på bortemål

Kevin Strootman utlignet imidlertid bare sekunder senere, men opphentingen ble for vanskelig. Et selvmål av Lucas Tousart ga Roma 2-1-seier i returmøtet, men sammenlagt vant Lyon 5-4.

I det heltyske møtet mellom Borussia Mönchengladbach og Schalke tok sistnevnte seg videre etter at lagene spilte 2-2 torsdag. Det endte 3-3 sammenlagt, men Schalke gikk videre på antall scorede bortemål.

Anderlecht er også videre til kvartfinalen etter 1-0-seieren mot APOEL. Sammenlagt vant belgierne 2-0.