Komikere får lov å kalle Merete Hodne «nazifrisør»

STAVANGER (TV 2): Frisør Merete Hodne fikk ikke medhold i Stavanger tingrett. Revygruppa Løgnaslaget kan fortsette å bruke ordet «nazifrisør» i sin revy.

MØTTES I RETTEN: Frisør Merete Hodne og Løgnaslaget. Foto: TV 2.
MØTTES I RETTEN: Frisør Merete Hodne og Løgnaslaget. Foto: TV 2.

Stavanger tingrett skriver i kjennelsen at bruken av ordet "nazifrisør" fremstår både uheldig og lite skjønnsom, men mener det det ikke er grunnlag for å kreve at ordet fjernes fra de gjenværende forestillingene i revyen.

– Jeg er lettet, selv om det ikke var uventet. Det hadde vært helt sært og sykt at vi skulle bli dømt. Det har ikke skjedd på 140 år at en humorist hadde blitt dømt for noe han eller hun har sagt eller skrevet, sier Per Inge Torkelsen til TV 2.

Advokat Linda Ellefsen Eide skriver i en sms til TV 2 at de er enige i at sikringsgrunnen ikke var sannsynliggjort.

– Godt at retten konstaterer at at det i Norge i 2017 fortsatt ikke er greit å kalle en privatperson "Nazi", skriver Linda Ellefsen Eide til TV 2.

Stavanger tingrett mener Løgnaslaget må betale sine egne saksomkostninger. Det liker komikeren dårlig.

– Det føles urettferdig. Det er ikke vi som ville være i retten og bruke tid og krefter på dette tullet. Så da er det veldig feil at vi må betale penger.

Torkelsen sier de vil anke den delen av avgjørelsen. Men er uansett ikke bekymret for advokatens regning.

– Hun har vært en glimrende PR-agent for oss. Vi får heller sette opp en ekstraforestilling, sier Per Inge Torkselsen.

Onsdag møtte Bryne-frisøren Merete Hodne (47) revygruppa Løgnaslaget til rettsmøte i Stavanger tingrett.

Hodne brakte komikerne inn for retten for en sketsj hvor hun parodieres som «nazifrisør» og begjærte midlertidig forføyning, altså et krav om at sketsjen ikke lenger blir vist inntil det foreligger en rettsavgjørelse.

– Jeg var på en fest da jeg første gangen hørte om revyinnslaget der jeg omtales som «nazifrisør». Det syntes jeg var drøyt, men gjestene sa at innslaget var morsomt ment, og at jeg ikke måtte ta det så høytidelig. Men det stakk, har Hodne fortalt.

Linda Ellefsen Eide sier at Merete Hodne er fornøyd med at Løgnaslaget må betale sine egne saksomkostninger.

– Hodne er fornøyd - og føler at den kollektive mobbingen av henne som person nå må få en stopp, skriver advokat Linda Ellefsen Eide.

Merete Hodne ønsker selv ikke å kommentere kjennelsen overfor TV 2.

Se revynummeret som havnet i retten: «Den hårsåre frisøren fra Bryne»