Wenche er imponert

De store matvarekjedene har lansert vegetarprodukter som ser ut som kjøtt. Wenche tester smak og sunnhet sammen med Christine Gørbitz, Klinisk ernæringsfysiolog.

Hva med en kjøttfri tirsdag? Wenche er imponert over smaken på de kjøttfrie produktene.

Tomatsaus med meatish deig

Meatish deig er et kjøtterstattnings produkt fra Rema. Den passer til pasta, som fyll til pizza og taco

Dette trenger du:

  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 rød chili
  • olivenolje til steking
  • 1 pk Meatish, kjøttfrideig fra Rema
  • 2-3 ss tomatpure
  • 2 bokser flådde hermetiske tomater eller flådde friske tomater uten innmat
  • en god neve frisk basilikum eller 1 ss tørket urtekrydder
  • salt, pepper
  • 1-2 ts balsamicoeddik

Slik gjør du:

Finhakk løk, hvitløk og chili (uten kjerner) og surr myk i olivenolje. Tilsett «meatish» deig og stek under omrøring til en kornete masse. Tilsett urter, tomatpure og la surre i 3-4 min. Hell i hermetiske tomater. Kok opp og la småkoke uten lokk i ca 20 min. Smak til med pepper og litt balsamicoeddik.

Pullud vegetar

1 pk pulled vegetar (frossen fra Kiwi) . Stek etter anvisning på pakken.

Anrett med grønnsaker og salat på grove hamburgerbrød eller brødskiver med chilidressing.

Kjøttfri tirsdag. FOTO TV 2
Kjøttfri tirsdag. FOTO TV 2

Chilidressing

1 beger oatly fraiche (melkefri), ev. kesam eller lettrømme. Smak til med 2-3 ss sweet chilisaus, 1 ss finhakket frisk ingefær, saft av 1 lime, ørlite salt og frisk finhakket koriander.

Du får kjøpt vegetarprodukter i mange butikker. Dagens produkter er fra Rema 1000, Kiwi og Coop.