Messi avgjorde for Barcelona mot Atlético

Fire minutter før slutt sikret Lionel Messi 2-1-seier for Barcelona i toppkampen mot Atlético Madrid søndag.

Lionel Messi sikret en viktig seier for Barcelona. Foto: Daniel Ochoa De Olza

Da det gjensto fire minutter av ordinær tid, slo Messi et frispark inn i boksen, hvor lagkamerat Samuel Umtiti spilte fri Luis Suárez.

Suarez la ballen ut i feltet til Messi, som fikk sin første avslutning blokkert.

Barcelonas nummer ti fikk en ny mulighet, og fra rundt sju meter styrte han ballen bak Atletico-keeper Jan Oblak.

Dermed endte det med tre poeng til Barcelona, etter at Atlético Madrid hadde presset gjestene innledningsvis i søndagens La Liga-oppgjør.

Seieren betyr en foreløpig serieledelse for katalanerne, før Real Madrid igjen kan klatre til topps etter oppgjøret mot Villarreal søndag kveld.

Keeper Marc-Andre ter Stegen og resten av Barcelona-forsvaret fikk ryddet unna vertenes forsøk, og etter hvert fant gjestene rytmen. I Atlético-buret vartet keeper Oblak opp med to gode retninger.

Etter en halvtimes spill fikk Barcelona et mål annullert, og lagene gikk til pause på 0-0.

I andre omgang hadde begge lag gode sjanser, men det var ikke før i det 64. minutt at dommer kunne signalisere for scoring.

Da klarte Rafinha, etter mye klabb og babb, til slutt å sette ballen i det lengste hjørnet bak keeper Oblak. Barcelona fikk ikke holde ledelsen mer enn i seks minutter, da stanget midtstopper Diego Godin inn utligningen etter et frispark fra Koke.

Hjemmelaget jaktet en utligning etter Messis 2-1-mål, men selv ikke med fire tilleggsminutter holdt det for Atlético.