Sterk Larvik-seier i Mesterligaen

Larvik tok sin andre seier i hovedrunden i Mesterligaen da de slo regjerende mesterligavinner CSM Bucuresti 35-33 på hjemmebane lørdag.

Larvik og Gro Hammerseng-Edin tok en viktig seier i Mesterligaen. Foto: Braastad, Audun

Gro Hammerseng-Edin varslet tidligere i uken at hun skulle gi seg etter denne sesongen, men veteranen tok ansvar og scoret sitt andre mål til 26-24 13 minutter ut i andre omgang.

Isabelle Gulldén fikk en smell i en duell med sjumålsscorer og banens beste spiller, Thea Mørk, noen minutter senere, og med den svenske stjernen ute dro Larvik litt ifra.

Marit Malm Frafjord satte inn 28-24, før Karoline Dyhre Breivang økte til 29-24 med sitt første mål for dagen. Frafjord fortsatte med å sette inn 30-24.

Bucuresti var nede på to mål bak på 30-32, men en ny kanonkule fra Gro Hammerseng-Edin sørget for ny tremålsledelse med åtte minutter igjen av kampen.

Larvik rotet bort seieren i sluttminuttene i motsatt oppgjør i slutten av januar (26-26), men lørdag beholdt de norske jentene roen. Amanda Kurtovic satte inn et straffekast til 34-30 med fem minutter igjen, og Larvik klarte å stå imot sluttspurten til bortelaget.

Dermed vant vestfoldingene til slutt 35-33 og henger godt med i kampen om å få spille Final four-turneringen. Györ virker å vinne gruppen, mens Midtjylland og Larvik skal gjøre opp om andreplassen.