Tarik scoret på fødselsdagen

Tarik Elyounoussi feiret 29-årsdagen torsdag ved å score et viktig mål da Olympiakos tok seg videre i Europaligaen med 3-0 borte mot tyrkiske Osmanlispor.

Tarik Elyounoussi jubler etter å ha scoret for Olympiakos. Foto: Umit Bektas

Det så ikke veldig lyst ut for den greske storklubben etter 0-0 i første kamp på hjemmebane, men laget tok en overbevisende seier i Ankara med tre scoringer i annen omgang.

Det var første gang et gresk lag har vunnet borte mot et tyrkisk lag i europacupene. Det skjedde på 11. forsøk.

Osmanlispor var ubeseiret på hjemmebane denne sesongen og hadde sluppet inn bare ett mål på seks tidligere hjemmekamper i Europa denne sesongen.

Elyounoussi nikket inn det viktige 2-0-målet som punkterte kampen. Det skjedde i det 70. minutt, da han manøvrerte seg i rett posisjon og var umarkert på et innlegg fra innbytter Thanasis Androutsos.

Karim Ansarifard ga Olympiakos ledelsen på et hjørnespark i det 47. minutt. Sebas dødballserve ble hjulpet videre av Alberto Botia, og spissen scoret ved lengste stolpe.

Ikke lenge etter satte Elyounoussi hjemmelagets keeper Zydrunas Karcemarskas på prøve, men han trengte ikke å vente lenge på sin scoring.

Etter at nordmannen ble byttet ut i det 81. minutt fastsatte Ansarifard resultatet på en retur i det 86. minutt.