Fly styrtet inn i kjøpesenter

Fem personer døde da et småfly styrtet inn i et kjøpesenter i Melbourne i Australia.

DRAMATISK: Dette bildet viser kjøpesenteret etter flystyrten. Foto: Channel 9/AP)
DRAMATISK: Dette bildet viser kjøpesenteret etter flystyrten. Foto: Channel 9/AP)

Ulykken skjedde før senteret hadde åpnet dørene tirsdag morgen.

– Det var fem personer ombord og det ser ikke ut som at noen har overlevd, sier opplyser Stephen Leane i politiet i delstaten Victoria.

Det er foreløpig ikke meldt om andre omkomne enn personene i flyet.

Verste på 30 år

Fire av de fem personene om bord var amerikanske statsborgere, bekrefter USAs utenriksdepartement, melder blant annet amerikanske ABC News.

Den femte omkomne var flyets pilot, som beskrives som svært erfaren. Ifølge australske medier var amerikanerne golfere som var på vei til King Island i den australske delstaten Tasmania.

Delstatsminister Daniel Andrews bekrefter at flere er døde og beskriver hendelsen som den verste sivile luftfartsulykken i Victoria på 30 år.

– Et voldsomt krasj

Flyet hadde nettopp tatt av fra Essendon lufthavn da det krasjet inn i kjøpesenteret. TV-bilder fra stedet viser utbrente vrakrester, flammer, og omfattende skader på kjøpesenteret og omkringliggende bygninger. Vitner forteller at de så eksplosjonsartede flammer etter at flyet traff bygningen.

–Det var et voldsomt krasj og så en svær rød ildkule, som en sopp, forteller Carmel Brown til det australske nyhetsbyrået AAP.

Katastrofal motorfeil

Australske luftfartsmyndigheter opplyser at flyet er av typen Beechcraft B200 King Air. Det lille charterflyet ble operert av selskapet Corporate and Leisure Travel, skriver australske Herald Sun.

Foreløpig jobber etterforskerne ut ifra en teori om at flyet har fått en «katastrofal motorfeil».

NTB/TV 2