To fargerike thairetter med kylling
Få kokkenes oppskrifter fra Fingrene av fatet
I kveld blir det sportskommentatorduell da Bent Svele og Harald Bredeli skal konkurrere på kjøkkenet sammen med kokkene Jon Marius Sletten og Charlotte Mohn Gaustad.
Få oppskriftene fra programmet nedenfor.
Charlotte og Haralds grønne thai curry med kylling
Ingredienser:
- 2,5 dl jasminris
- 5 dl vann
- ½ ss korianderfrø
- ½ ss spisskumminfrø
- 1 stk ngefærrot, ca 4 cm
- 2 stk sitrongress
- 4 stk hvitløksfedd
- 5 kafir limeblader
- 3 stk grønne chili
- 3 stk sjalottløk
- 1 bunt koriander
- Soyaolje
- 600 g kyllinglårkjøtt
- 1 pk mix med asiatisk sopp
- 1 boks (400 ml) thai kokosmelk
- 2 stk gulrøtter
- 1 stk grønn paprika
- 1 stk rød paprika
- ½ pk grønne bønner
- 1 pk minimais
- 2 ss fish sauce
- 1 ss brunt sukker
- 2 lime 1 bunt thai basilikum
- 1 stk rød chili
- 1 pk bønnespirer
Fremgangsmåte
- Ha ris i en kjele og ha på kokende vann, la risen småkoke under lokk til den er mør.
- Ha korianderfrø og spissskumminfrø i en varm, tørr panne og stek det i ca 1 min, knus frøene i en morter.
- Lag curry-paste ved å ha de knuste krydderne, ingefærrot, knust sitrongress, hvitløksfedd, lime, grønn chili uten frø, sjalottløk og korianderstilker i en blender sammen med litt olje og kjør det til en mos.
- Ha litt olje i en stor, vid og varm kjele og ha i kyllingkjøttet delt i biter. Stek det noen minutter. Ha deretter i curry-pasten og fres i ca 1 minutt før du tilsetter kokosmelken. Del grønnsakene i biter og tilsett dem mot slutten av koketiden. Smak til med fish sauce, brunt sukker og lime.
- Ha i noen blader thai basilikum og server det sammen med ris. Strø over litt finhakket rød chili, bønnespirer og hakket korianderblad.
Jon Marius og Bent sin thai curry med stekt kyllinglår, crispy kyllingskinn og thai basilikum
Ingredienser:
- 1 stk utbenet kyllinglår
- 3 stk tørkede røde chili (utvannet)
- 2 stk korianderrøtter
- 50 g galangarot
- 1 stk sitrongress
- 2 stk kafirlime blader
- 1 hvitløksfedd
- 1/2 sjalottløk
- 1/2 ts korianderfrø
- 1/2 ts spisskummen
- 20 g peanøtter
- 5 dl kokosmelk
- 2 ss fiskesaus
- 1 stk rød chili
- 1 bunt thai basilikum
Fremgangsmåte:
- Rist det tørre krydderet i en tørr panne. Ha dette over i en morter. Kutt alt av grønnsaker i tynne skiver, og hell det over i morteren. Dette skal mortes til en fin curry paste.
- Ha pasten i en kjele med litt solsikkeolje og la det småputtre for å trekke ut aromaer.
- Hell i kokosmelk og la dette puttre i ca 20 minutter under omrøring.
- Smakes til med fiskesaus, sitronsaft og sukker.
- Ben ut og stek kyllinglåret i en panne, smak til med salt og pepper. Kyllingskinnet skrapes fritt for fett og legges mellom to ark med bakepapir.
- Stekes i ovn på 180 grader.
Fiskegrateng trenger ikke å være kjedelig hverdagsmat
Artikkelen er oppdatert