Fantastisk deilig og ujålete suppe
Wenche har dratt til Røros for å lage sikringskost til hundekjørerne i Femundløpet. Da trår Mona Halvorsen inn som supervikar! Hun serverer oss en enkel, ujålete suppe med kjøttdeig og masse deilige grønnsaker.
Grønnsakssuppe med kjøttdeig
Dette trenger du:
- 2 liter vann
- 500 g kjøttdeig
- 3-4 gulerøtter
- 1 purre
- 4 store buljongterninger kjøtt
- 1 grønnsaksbuljongterning
- 1 cm av det tykkeste på en ingefær
- 1 rødløk
- 2 gule (kepa) løk
- 8-10 hele champinjong
- 4 fedd hvitløk
- 1 rød paprika
- 1 gul paprika
- 1 teskje sambal oelek
- 1 bunt persille
- salt og pepper
Slik gjør du:
Løs opp buljongterningene i vann, kok opp.
Brun kjøttdeigen lett i stekepannen, tilsett kjøttet i det kokende buljongvannet.
Mens kjøttdeigen koker i buljongvannet, kutt grønnsakene.
Deretter tilsett alle de oppkuttede grønnsakene og sambal oelek.
Smak til med salt og pepper.
Suppen kan koke i alt fra 10 min til 1 time, bare pass på at kjøttdeigen er gjennomkokt!
Artikkelen er oppdatert