Fantastisk deilig og ujålete suppe

Wenche har dratt til Røros for å lage sikringskost til hundekjørerne i Femundløpet. Da trår Mona Halvorsen inn som supervikar! Hun serverer oss en enkel, ujålete suppe med kjøttdeig og masse deilige grønnsaker.

Grønnsakssuppe med kjøttdeig

Dette trenger du:

  • 2 liter vann
  • 500 g kjøttdeig
  • 3-4 gulerøtter
  • 1 purre
  • 4 store buljongterninger kjøtt
  • 1 grønnsaksbuljongterning
  • 1 cm av det tykkeste på en ingefær
  • 1 rødløk
  • 2 gule (kepa) løk
  • 8-10 hele champinjong
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 rød paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 teskje sambal oelek
  • 1 bunt persille
  • salt og pepper
GRØNNSAKSSUPPE: Rask, enkel og supergod. Foto: TV 2
GRØNNSAKSSUPPE: Rask, enkel og supergod. Foto: TV 2

Slik gjør du:

Løs opp buljongterningene i vann, kok opp.

Brun kjøttdeigen lett i stekepannen, tilsett kjøttet i det kokende buljongvannet.

Mens kjøttdeigen koker i buljongvannet, kutt grønnsakene.

Deretter tilsett alle de oppkuttede grønnsakene og sambal oelek.

Smak til med salt og pepper.

Suppen kan koke i alt fra 10 min til 1 time, bare pass på at kjøttdeigen er gjennomkokt!