Zuccarello poengløs i Rangers-seier: – Jeg var ræva i dag

Mats Zuccarello ble uten målpoeng, men New York Rangers vant 4-3 over Calgary Flames søndag i den første av fire hjemmekamper på en uke.

MISFORNØYD: Mats Zuccarello Aasen. Foto: Jay Laprete

Zuccarello spilte 18.33 minutter i søndagens kamp og noterte ett skudd på mål.

– Det var ikke den mest underholdende kampen, men det ble seier til slutt, så det var deilig. Vi har slitt litt på hjemmebane i det siste, sa Zuccarello til Nettavisen etter kampen.

NHL-proffen var selvkritisk til egen innsats.

– Jeg var ræva i dag, men sånn er det.

Hamilton ga gjestene ledelsen
Dougie Hamilton ga gjestene ledelsen i overtallsspill i første periode, men Rick Nash utlignet da Rangers fikk sjansen i power play rett etterpå.

Så ble det ikke flere mål før i siste periode, til frustrasjon for hjemmelaget. Nash skjøt nemlig forbi keeper i sluttsekundene av 2. periode, men dommerne avgjorde at pucken krysset mållinjen etter at tiden var ute.

Michael Grabners ledermål for Rangers ble utlignet av Troy Brouwer, men scoringer av Chris Kreider og Jesper Fast senket gjestene fra Canada. Matthew Tkachuk reduserte, men noen utligning kom aldri.

Henrik Lundqvist reddet 29 skudd for Rangers, som er på fjerdeplass i sin avdeling. Det er bare fire poeng fram til Columbus og Pittsburgh.

Snart 600 seire for Vigneault
Trener Alain Vigneault noterte sin 599. seier i NHL, og alt ligger rette til at han kan jubilere hjemme i Madison Square Garden kommende uke. Laget får besøk av Anaheim tirsdag, Nashville torsdag og Andreas Martinsens Colorado lørdag.

Washington Capitals leder Rangers' avdeling og er best i hele NHL med 78 poeng. Søndag ble det 5-0-seier over formlaget Los Angeles Kings med scoringer av blant andre danske Lars Eller og svenske Marcus Johansson. Philipp Grubauer holdt nullen med 38 redninger.

I den tredje og siste NHL-kampen søndag, alle spilt tidlig for ikke å kollidere med Superbowl, vant Edmonton Oilers 1-0 over Montreal Canadiens etter straffeslag. Leon Draisaitl satte inn det avgjørende straffeslaget.