Brennhete Dembélé med hat trick for Celtic

Innbytteren herjet med St. Johnstone-forsvaret.

Innbytter Moussa Dembélé kom inn og scoret tre mål i annen omgang da Celtic slo St. Johnstone 5-2 på bortebane i skotsk eliteserie fotball søndag.

Se målene over!

Celtic økte dermed til 27 poengs luke på tabelltopp. 23 seirer og en uavgjort er det blitt på 24 seriekamper, men en stund så det første tapet til å ligge i kortene søndag.

Liam Henderson ga riktig nok Celtic ledelsen, men Keith Watson utlignet før et selvmål av Dedryck Boyata ga St. Johnstone 2-1-ledelse ved pause.

Dembele kom inn og omsatte nesten umiddelbart et omstridt straffespark i 2-2. Han fyrte inn ledermålet og fastsatte også resultatet etter at Scott Sinclair hadde skrevet seg på scoringslista.

Angriperens navn er brennhett på ryktebørsen, og har blant annet blitt koblet til Chelsea.

God hjelp
Celtic tok sin 19. strake seier og er ubeseiret i 29 kamper på rad i hjemlige turneringer.

– Vi ga bort to lettvinte mål, men jeg følte hele tiden at vi kom til å vinne, sa Celtic-manager Brendan Rodgers.

– Selvsagt hjelper det å ha en spiller som Moussa Dembélé å kaste innpå.

St. Johnstone-manager Tommy Wright var på sin side rasende på dommertrioen.

Klaget
– Spillerne mine var strålende. De fortjente bedre innsats fra dommerne, sa han.

Aberdeen er 27 poeng bak Celtic med en kamp mindre spilt. Ranger har like mange poeng.

Lørdag spilte Bjørn Maars Johansen en omgang da fjerdeplasserte Hearts vant 3-0 borte mot Motherwell, mens Kristoffer Ajer (utleid fra Celtic) spilte hele kampen da Kilmarnock spilte 1-1 mot Hamilton og klatret til 8.-plass.