Pulled pork med kålsalat

I dag lager Wenche perfekt helgemat.

Onsdag 1. februar 2017

Langstekt svinenakke - "pulled pork" servert med coleslaw

Stekes i stekeovn, grill med lokk eller en smoker

Beregn ca 8 timer steketid!

Til 6 personer

Ca 1 1/2 kg benfri svinenakke/ svinekam (helt stykke)

Rub (krydderblanding):
2 fedd finhakket hvitløk
1 ss paprikapulver
1 ss brunt sukker
1 ss paprikapulver
2 ts malt spisskum
1 ss flak salt
1- 1 ½ ts kajennepepper
1 ts sennepspulver

Saus:

2 dl ketchup
1 dl eplesidereddik
1 -2 ss sukker (gjerne brunt)
2 ts worcestersauce
3-4 dråper tabasco
Salt, pepper
evt sjy fra stekingen

Tilbehør: Grove brødskiver eller stekte potetbåter eller bakt potet og coleslaw.

Stikk hull i det rå kjøttet med en gaffel, dette for at krydder skal trekke inn.

Bland sammen alle ingrediensene til rubben. Smak på rubben den skal være sterk og litt søt. Gni rubben godt inn i kjøttet. Legg i et ildfast fat og la gjerne kjøttet ligge å trekke smak av krydder et par timer før steking i romtemperatur, eller 8-10 timer i kjøleskapet.

Varm stekeovn til 100 grader eller bruk grill med lokk. Sett inn svinenakken i stekeovnen, bruk dampfunksjon eller sett en ildfast form med vann i bunnen av stekeovnen, og la svinenakken steke minst 8 -10 timer, den blir bare mørere av å stå i 12 timer.

Saus

Saus: Bland sammen alle ingrediensene til sausen i en kasserolle, også sjy fra stekingen. Kok opp og la trekke 1-2 min. Smak til… sausen skal være sur-søt-sterk! Avkjøl. Sausen holder seg godt i kjøleskapet i et glass med lokk.

Svinenakken får en smakfull mørk stekeskorpe, som kalles "barken". Pensle ev litt av sausen over den stekte svinenakken før den får hvile i 30- 40 min, før det trekkes fra hverandre i strimler med hjelp av to gafler. Bland kjøttet sammen med litt av sausen.

Server på en grov skive eller i hamburgerbrød toppet med coleslaw og litt av sausen ved siden av.

Tips: kjøttet kan også servers med steke potetbåter.

Coleslaw (Kålsalat)

Ca 200 g hodekål, finsnittet
2 gulrøtter, revet
1 stort grønt eple, strimelt/revet
3 ss crème fraîche lett eller lett rømme
2 ss majones
2-3 ss grov sterk sennep
1 ts red curry paste
Saft av 1 lime eller ½ sitron
1-2 ss sukker
salt, pepper

Bland sammen finsnittet kål, gulrot og eple.

Rør sammen crème fraiche eller rømme, majones og smak til med sennep, salt, pepper og red curry paste og evt litt saft fra lime eller sitron. Vend inn i grønnsakene.