Spedbarn døde etter bilmassakre i Australia

En tre måneder gammel gutt døde på sykehus etter at en mann kjørte ned fotgjengere i Melbourne i Australia. Antall drepte nå oppe i fem.

SKADD: Ambulansepersonell hjelper skadde vekk etter at en bil kjørte ned fotgjengere 20. januar.  Foto: Daniel Bryant/AFP
SKADD: Ambulansepersonell hjelper skadde vekk etter at en bil kjørte ned fotgjengere 20. januar.  Foto: Daniel Bryant/AFP

Totalt 37 personer, fire av dem med kritiske skader, er fortsatt innlagt på sykehus, etter at den 26 år gamle gjerningsmannen med vilje kjørte på fotgjengere i en gågate i Australias nest største by fredag.

Den tre måneder gamle babyen døde sent lørdag kveld, opplyser politiet i delstaten Victoria. De fire andre drepte er en ti år gammel jente, to menn på 25 og 33 år og en 32-årig kvinne. Tre av dem døde på stedet, mens 33-åringen døde på sykehuset fredag kveld.

Vitner forteller at «folk fløy gjennom luften» og andre løp febrilsk til siden i det bilen i full fart kjørte i den sentrale handlegaten Bourke Street.

Gjerningsmannen, som er identifisert som 26-åringen Dimitrious Gargasoulas, er innlagt på sykehus med skuddskader i armen etter at politiet pågrepet ham på stedet. Han skal trolig avhøres søndag. Hans mor sier til nyhetskanalen Channel Seven at hun skammer seg over sønnen.

– Jeg vil ikke bli kjent som moren hans. Dra til helvete og dø i helvete, sier hun.

Politiet sier at hendelsen ikke er snakk om et terrorangrep.

(NTB)