Dieselforbudet i Oslo er opphevet

Dieselforbudet i Oslo ble opphevet tirsdag klokken 18, opplyser Bymiljøetaten.

Totalt lot 20.000 bilister bilen stå da det var dieselforbud i Oslo tirsdag. Planen var å opprettholde forbudet også onsdag, men nå varsler kommunen at forbudet oppheves.

– I natt og i morgen ventes det inversjon, men den er relativt svak. Utover dagen i morgen ventes det også å komme inn vind i høyereliggende områder, noe som sannsynligvis vil gi god omrøring i luftmassene utover ettermiddagen og kvelden, heter det i en pressemelding fra etaten tirsdag kveld.

Inversjon er et værfenomen som innebærer at kald og forurenset luft blir fanget nede i byen.

Ifølge Bymiljøetaten har luftkvaliteten i hovedstaden vært stort sett bra hele tirsdagen, med unntak av i enkelte sterkt trafikkerte områder hvor det var moderat forurensning i morgenrushet.

– Været i dag har vært annerledes enn det været som var varslet i går og på morgenen i dag. Det har vært lite vind, men noe nedbør og lite inversjon, heter det videre fra etaten.

Ifølge Bymiljøetatens egne tellinger på det kommunale veinettet var det tirsdag en nedgang i den totale trafikken på mellom 10 og 20 prosent.

Fjellinjen opplyste tidligere tirsdag at tallet på dieselbiler i morgentimene tirsdag var redusert med 31 prosent fra dagen før, ifølge deres tellinger.