Warriors ydmyket LeBron James og Cavaliers

Superstjernen ble Cleveland Cavaliers største poengplukker, men kunne ikke forhindre pinlig tap.

Stephen Curry (t.h.) kunne juble etter en knusende seier over LeBron James og Cleveland Cavaliers. Foto: Kyle Terada

Golden State Warriors påførte Cleveland Cavaliers en stjernesmell i NBA mandag og fikk en liten revansje for tapet i forrige sesongs sluttspillfinale.

Anført av en Klay Thompson i meget solid form vant Warriors kampen hele 126-91. Det var stygge sifre for superstjernen LeBron James og Cavaliers, som forrige sesong slo nettopp Warriors 4-3 i finaleserien i sluttspillet.

– Dette var basketball av høy kvalitet, på aller høyeste nivå. Det er atmosfærer som denne vi lever for, sa Warriors-stjernen Stephen Curry etter triumfen.

Warriors gikk rett i strupen på Cavaliers i mandagens møte og tok aldri foten vekk fra gasspedalen. Det ga en særdeles etterlengtet seier. Warriors hadde ikke slått Cavaliers siden kamp nummer fire i forrige sesongs sluttspillfinale.

Lagenes første møte i årets sesong endte med en særdeles knepen 109-108-seier til regjerende mester Cavaliers. Mandag var imidlertid rollene ettertrykkelig byttet om.

Warriors scoret 78 poeng i løpet av de to første periodene, og i siste periode hadde laget på det meste en ledelse på 39 poeng. Det er kort og godt overkjøring.

Klay Thompson ble mestscorende for Warriors med sine 26 poeng. Han prikket inn fem trepoengere på veien mot seieren. Stephen Curry og Kevin Durant fulgte opp med henholdsvis 21 og 20 poeng.

Curry er to ganger tidligere kåret til NBAs mest verdifulle spiller.

Det var 13. gang denne sesongen at Warriors vant en kamp med 20 poeng eller mer.

LeBron James ble gjestenes beste poengplukker, men kunne ikke forhindre et pinlig stort tap.

– De gjorde akkurat det de måtte gjøre. De var på oss fra første stund og slapp aldri taket, sa Cavaliers-stjernen Kyrie Irving etter kampen.