Ni utøvere fikk VM-klarsignal

Tarjei Bø på venteliste før VM i Hochfilzen.

Lars Helge Birkeland (t.h.) og Ole Einar Bjørndalen er begge tatt ut til VM i skiskyting Foto: Lovric, Primoz
Lars Helge Birkeland (t.h.) og Ole Einar Bjørndalen er begge tatt ut til VM i skiskyting Foto: Lovric, Primoz

Ni norske skiskyttere fikk mandag grønt lys til å gå VM i Hochfilzen. Sykdomsplagede Tarjei Bø står som ventet på venteliste.

Ole Einar Bjørndalen, Johannes Thingnes Bø og Emil Hegle Svendsen har i lengre tid vært sikre kort på den norske VM-laget. Mandag fikk i tillegg Lars Helge Birkeland klarsignal til å gå vinterens store høydepunkt i Østerrike.

Birkeland gikk en meget sterk sprint i Ruhpolding fredag. Med tiendeplass viste han gryende VM-form.

Idrettssjef Morten Aa Djupvik i skiskytterforbundet opplyser at herretroppen vil bli supplert med ytterligere én eller to utøvere.

Kamp om plassene
– På herresiden er det tett løp om de siste plassene i VM-troppen. Derfor venter vi så lenge vi kan før troppen blir endelig. Her er det flere utøvere som er aktuelle, sier han.

Tarjei Bø ville normalt sett vært høyaktuell for VM, men har slitt med luftveisproblemer gjennom hele inneværende sesong. Om Markane-løperen rekker å komme i form til VM, er et helt åpent spørsmål.

Landslagsledelsen har også understreket at det ikke blir aktuelt å sende Bø til Hochfilzen dersom han ikke har vist form i rennsammenheng i forkant.

Kvinnekvartett tatt ut
På kvinnesiden fikk Fanny Horn Birkeland, Tiril Eckhoff, Marte Olsbu, Hilde Fenne og Kaia Wøien Nicolaisen grønt lys mandag. Den sistnevnte kvartetten gikk en meget sterk verdenscupstafett i Ruhpolding og ble nummer tre etter kun å ha brukt ett eneste ekstraskudd underveis.

Horn Birkeland har på sin side slitt formmessig, men kan nå likevel forberede seg til VM i ro og fred.

– Vi har muligheten til å ta med en kvinne til i VM-troppen. Hvem det blir vil vi se an etter den kommende verdenscuphelgen og EM-konkurransene, sier sportssjef Djupvik.

Det er foreløpig ikke klart hvem som skal gå de ulike distansene i VM.

– Hvem som skal gå de ulike distansene under mesterskapet blir bestemt senere. Dette er første uttak til VM-troppen. Vi kommer til å supplere troppen med flere utøvere, sier Djupvik.

VM innledes med blandet stafett 9. februar.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2