Renovasjonssjefen i Oslo går av

Direktør Pål Sommernes i Renovasjonsetaten i Oslo kommune går av. Meldingen kommer samme dag som Rødt varslet et mistillitsforslag mot byråd Lan Marie Berg (MDG).

PROBLEMER: Etter at Oslo fikk ny leverandør av renovasjons tjenester har har den nye leverandøren hatt store problemer med å få hentet avfallet . Det var den 3. oktober at Oslo fikk nye søppeltømmere fra selskapet Veireno.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
PROBLEMER: Etter at Oslo fikk ny leverandør av renovasjons tjenester har har den nye leverandøren hatt store problemer med å få hentet avfallet . Det var den 3. oktober at Oslo fikk nye søppeltømmere fra selskapet Veireno. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: Bendiksby, Terje

Søppelkaoset i Oslo har gitt store problemer for mange av byens innbyggere.

Nå går sjefen for Renovasjonsetaten i Oslo, Pål Sommernes, av.

– Jeg har etter initiativ fra byråden og etter dialog med Byrådsavdeling for miljø og samferdsel, kommet fram til at det beste for Oslo kommune og Renovasjonsetaten, er at jeg trekker meg som direktør, sier Sommernes i en pressemelding.

– Det er viktig for meg å raskt få gjenopprettet tilliten til avfallsinnhentingen hos innbyggerne i Oslo, sier byråd Lan Marie Berg Nguyen Berg.

– For å få kontroll på avfallsinnhentingen er det nødvendig med nye krefter. Jeg har derfor valgt å sette inn en av våre mest erfarne ledere, nåværende kommunaldirektør i Byrådsavdeling for finans, Arild Sundberg, i stillingen, fortsetter hun.

De ansatte skal ha fått beskjeden på et allmøte, etter det Aftenposten erfarer.

– Det hjelper ikke så mye om etatslederen går av hvis Veireno-kontrakten går videre, sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes på en pressekonferanse om søppel-saken.

Rødt har varslet mistillit mot miljøbyråden dersom kontrakten med Veireno ikke oppheves.

Rødt har fremmet et såkalt privat forslag for bystyret, der partiet ber om at kontrakten med det private renovasjonsfirmaet heves og at kommunen på nytt overtar ansvaret fra 1. august neste år.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2