Hva med en orgasme til kaffen?

Når Wenche er borte så danser musene på bordet!

Mesterkokk Silje Merethe Fossnes som er forfatteren bak kokeboken "Elsk mat, elsk mer" har inntatt kjøkkenet i God morgen Norge. På menyen står den sensuelle sjokoladekaken Orgasme full av afrodisiakum.

Orgasme-kake

En kake du må lage på forhånd, som krever forberedelser.

Del den opp i pene kakestykker, så er det ingen som ser om du nyter litt også før servering. Server gjerne med en mandel- og amaretto parfait.

Du trenger:

  • 1 hel chili
  • 250 g mørk kokesjokolade
  • 240 g meierismør
  • ½ ss mørk bakekakao (100% kakao)
  • 400 g sukker
  • 4 egg
  • 120 g hvetemel

Slik gjør du:

Sett ovnen på 200 grader.

Finhakk chili (uten frø) og ha i en gryte.

Tilsett sjokolade og smør (velg en gryte som er stor nok til alle ingrediensene).

Smelt blandingen på svak varme, rør av og til.

Når alt er smeltet trekker du gryta av platen.

Rør inn sukkeret.

Tilsett ett og ett egg, rør mellom hver gang.

Hvetemel siktes på og vendes inn.

Legg papir i bunnen av en 24 cm rund kakeform.

Smør bunn og kanter godt.

Hell deigen i formen og stek i ca. 25 minutter.

Kjøl kaken ordentlig ned før du har den i kjøleskapet, la den stå der å sette seg til dagen etter.

Ta den ut, skjær bort kantene og del den opp i fine stykker.

Lun kaken før servering, server gjerne med mandel- og amaretto parfait.

ORGASME: Sjokoladekaken som tar deg til nye høyder. Foto: Noroff Fagskole, Kristiansand.
ORGASME: Sjokoladekaken som tar deg til nye høyder. Foto: Noroff Fagskole, Kristiansand.

Mandelknekk- & amaretto parfait

Du trenger:

  • 100 g mandler
  • 100 g sukker
  • 2,5 dl kremfløte
  • 5 eggplommer
  • 50 g sukker
  • 2-3 ss vann
  • 4 cl amaretto eller annen mandellikør

Slik gjør du:

Smelt sukkeret i en vidbunnet stekepanne.

Ha over mandlene, vend dem inn i sukkeret og hell alt over på et brett med bakepapir.

Kjøl ned.

Knekk opp mandlene/sukkeret i en foodprosessor, eller hakk opp med kniv.

Pisk kremfløten til krem og sett den kjølig.

Ha vann og sukker i en gryte og varm opp.

Det skal smelte sammen og bli en varm, blank sirup.

Skill eggene, ha plommene i en mixmaster og pisk til de er luftige.

Skru tempoet noe ned og hell på sukkerlaken i en tynn stråle mens maskinen går (pass på at ikke alt sukkeret klistrer seg til kantene av bollen, men havner ned i eggene).

Piskes luftig til massen er omtrent romtemperert.

Kremen skjæres inn, vend inn halvparten av mandelknekken, og ha parfaiten over i en tett beholder som kan fryses.

Sett den i frysen.

Må stå i minst 4-5 timer eller gjerne til dagen etter.

Ved servering lager du iskuler som du kan rulle i mandelknekk.