Glem sushi! Nå er poké bowl den nye trenden
Wenche har tatt turen til en matvogn i Majorstukrysset i Oslo der hun skal sjekke siste nytt på mattrenden. Poké bowl heter det og er gatemat opprinnelig fra Hawaii. Rå fisk, ris og grønnsaker i herlig samrøre.
Gatemat fra Hawaii- Poké Bowl
Oppskrift fra Oskar Sellin, Pacific Pokè
Jeg traff på Oskar i hans «matvogn» som står parkert på Majorsuta i Oslo, der han tilbereder og selger denne sunne smakfulle og fargerike «gatematen».
Har du lyst til å lage den selv, la deg inspirere av denne oppskriften.
Poké Bowl
Til 4 personer
Bruk laks, tunfisk, kveite, skalldyr, velg de du har tilgang på og det du liker.
- Kok sushiris etter anvisning på pakken, UTEN riseddik og sukker -
- Ca 400 g laks i litt store terninger (eller annen fisk/skalldyr)
Marinade
- 2 dl soyasaus
- 1/2 dl riseddik
- 1-2 ts sesamolje
- 1 – 2 fedd finhakket hvitløk
- 1- 2 ts finhakket frisk ingefær (mild bruk 1 ts)
- 1 – 2 ts finhakket chili (mild bruk 1 ts )
- Saft av ½ sitron
Rør sammen marinaden og smak til den styrke du liker og vend fisk i biter i marinaden. La stå og trekke i 8-10 min eller lenger.
Anretning
Start med å legge «lun» ris i bunnen av en bolle, fortsett med fisk og tilbehør.
Tilbehør
- finhakket vårløk
- strimlet salat
- rogn
- syltet rødløk (se oppskrift)
- wakame (sjøalge salat)
- ev chilimajones, hvitløkmajones eller mer av marinaden
- dryss sesamfrø på toppen
Oppskrift på syltet rødløk
Skjær rødløk i tynne skiver.
Kok opp 1 dl eddik, 1 dl vann og 2 dl sukker og hell over løken.