Glem sushi! Nå er poké bowl den nye trenden

Wenche har tatt turen til en matvogn i Majorstukrysset i Oslo der hun skal sjekke siste nytt på mattrenden. Poké bowl heter det og er gatemat opprinnelig fra Hawaii. Rå fisk, ris og grønnsaker i herlig samrøre.

Gatemat fra Hawaii- Poké Bowl

Oppskrift fra Oskar Sellin, Pacific Pokè

Jeg traff på Oskar i hans «matvogn» som står parkert på Majorsuta i Oslo, der han tilbereder og selger denne sunne smakfulle og fargerike «gatematen».

Har du lyst til å lage den selv, la deg inspirere av denne oppskriften.

Poké Bowl

Til 4 personer

Bruk laks, tunfisk, kveite, skalldyr, velg de du har tilgang på og det du liker.

  • Kok sushiris etter anvisning på pakken, UTEN riseddik og sukker -
  • Ca 400 g laks i litt store terninger (eller annen fisk/skalldyr)

Marinade

  • 2 dl soyasaus
  • 1/2 dl riseddik
  • 1-2 ts sesamolje
  • 1 – 2 fedd finhakket hvitløk
  • 1- 2 ts finhakket frisk ingefær (mild bruk 1 ts)
  • 1 – 2 ts finhakket chili (mild bruk 1 ts )
  • Saft av ½ sitron

Rør sammen marinaden og smak til den styrke du liker og vend fisk i biter i marinaden. La stå og trekke i 8-10 min eller lenger.

Anretning

Start med å legge «lun» ris i bunnen av en bolle, fortsett med fisk og tilbehør.

Tilbehør

  • finhakket vårløk
  • strimlet salat
  • rogn
  • syltet rødløk (se oppskrift)
  • wakame (sjøalge salat)
  • ev chilimajones, hvitløkmajones eller mer av marinaden
  • dryss sesamfrø på toppen

Oppskrift på syltet rødløk

Skjær rødløk i tynne skiver.

Kok opp 1 dl eddik, 1 dl vann og 2 dl sukker og hell over løken.