Håner USAs hacker-rapport: – Takk for årets latter

En bølge av hån preger russiske reaksjoner på den amerikanske etterretningsrapporten der Russland anklages for å ha forsøkt å påvirke valgkampen i USA med hacking og falske nyheter.

LER: Russland ler av USAs rapport, som beviser at landet var delaktig i å påvirke valgkampen i USA. Foto: Mikhail Klimentyev
LER: Russland ler av USAs rapport, som beviser at landet var delaktig i å påvirke valgkampen i USA. Foto: Mikhail Klimentyev

Spesielt på sosiale medier er tonen hånlig.

Sjefen for russisk rikskringkasting RT, Margarita Simonjan, takker i et Twitter-innlegg de amerikanske etterretningstjenestene for «årets latter».

Hun blir i rapporten utpekt som et propagandaverktøy for president Vladimir Putin. Selv journalisten Aleksej Kovalev, som ofte har kritisert Simonjan og RT, mener at USA overdriver TV-selskapets rolle.

«De er ikke deres erkefiende, Amerika. Slapp av», skriver han på Twitter.

I de delene av rapporten som ble offentliggjort fredag, anklager etterretningstjenestene CIA, FBI og NSA Putin for å ha gitt ordre om en «påvirkningskampanje» under det amerikanske presidentvalget.

– Det er vår vurdering at Russlands president Vladimir Putin ga ordre om inngripen i presidentvalgkampen i 2016. Russlands mål var å undergrave folks tillit til USAs demokratiske prosess og å sverte Clinton, ødelegge hennes valgbarhet og potensielle presidentskap, står det å lese i rapporten.

(©NTB)