Keeperkrise ga norsk smell i VM-test: – Det er for dårlig

Norges håndballgutter fikk en brutal start på VM-oppkjøringen.

SKUFFET: Ole Erevik var skuffet etter tapet for Sverige. Foto: TV 2

De spilte med helt åpent mål i 1. omgangen mot Sverige fredag og tapte hele 29-37.

Ole Erevik - med spesialbriller etter øyesykdom i sommer - slapp inn alle elleve skudd han fikk på mål det første kvarteret. Da ble han endelig tatt ut etter 15 minutters mareritt.

– For dårlig
Torbjørn Bergerud kom inn, men Norges målvakter hadde ikke en eneste redning før pause. Det sier mye om deres innsats og også den beskjedne hjelpen fra forsvaret.

– Det skal ikke skje. Det er for dårlig, sier Erevik til TV 2.

Det sto stygge 14-20 ved halvtid. Det lot seg ikke reparere selv om spillet ble bedre i 2. omgangen.

Erevik fikk ny tillit da. Han trenger matchtrening etter flere måneder ute av spill i høst. Veteranen reddet tre-fire skudd den siste halvtimen, men innrømmer 37 baklengs er altfor mye.

– Det er for mye, uten tvil. Vi redder ikke baller i mål og vi er veldig passive i forsvar, sier Erevik.

– Vi skal ta flere baller enn vi gjorde i dag, fortsetter Norge-keeperen.

Skal Norge følge opp spillet fra sist EM, må keeperne løfte seg opp på et solid internasjonalt nivå.

– Kan ikke være bekjent av dette
Angrepsmessig var det fullt godkjent av Norge. På et tidspunkt sto det bare 24-27 til Sverige. Svenskene lot et par av sine kanoner hvile mye etter pause.

– Denne prestasjonen kan vi ikke være bekjent av, sier unggutten Sander Sagosen, som var Norges beste utespiller.

Norge møter Sverige også lørdag. Den kampen kan ses på TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo kl. 19.10.

Frankrike-VM starter for norsk del mot Polen torsdag. Det er mye som skal på plass - ikke minst forsvarsmessig - før mesterskapet. Skader, forfall og sykdom har gjort oppkjøringen noe kronglete.

Norge ble nummer fire i fjorårets EM. Det var et gjennombrudd. Denne gangen reiser laget til VM med forventninger i ryggen.

I gruppespillet venter blant andre mesterskapsfavoritten Frankrike. Brasil, Polen, Russland og Japan er også med i puljen.