Storhamar tok sin siste seier på Jordal Amfi

Storhamar slo Vålerenga 4-2 på et nært fullsatt Jordal Amfi. Det er de siste poengene Hamar-laget får med seg fra den ærverdige isflaten.

Kampen mellom de to erkerivalene var svært viktig med tanke på å komme blant de fire beste lagene som får hjemmebanefordel i en kvartfinale.

Stavanger gikk på en smell hjemme for Frisk Asker med 1-5-tap, men leder serien med åtte poeng foran Lørenskog som tok en grei seier mot tabelljumbo Kongsvinger.

Med seieren er Storhamar bare tre poeng bak Vålerenga på sin femteplass.

Vålerenga kom best i gang i sin nest siste kamp på Jordal. Martin Laumann Ylven var mannen bak 1-0 etter snaue tre og et halvt minutt.

Storhamar slo derimot kraftig tilbake. Hampus Gustafsson traff perfekt på et skudd fra skrått hold og lagene var like langt etter sju minutters spill.

I midtperioden var Hamar-lagets notoriske målscorer Joachim Jensen på riktig sted til riktig tid og sendte gjestene i føringen. Jonas Oppøyen gjorde at lagene var like langt etter drøye fire minutter ut i midtperioden da Vålerenga utlignet i et overtallsspill.

Storhamar klarte å overliste Steffen Søberg nok en gang da Daniel Hermansson fikk stå alene i det såkalte slottet å banke inn 3-2.

I tredje periode var det Vålerenga som presset på for utligning, men det var gjestene som scoret i et overtall med under fem minutter igjen av kampen. Det var Jensens annen scoring for kvelden.

Lørdag spiller Vålerenga sin aller siste kamp på Jordal Amfi. Frisk Asker er motstander. Til sesongstarten i 2018 skal en ny hall stå ferdig.