Debbie Reynolds (84) er død – dagen etter datteren døde

Skuespillerlegenden Debbie Reynolds (84) er død, dagen etter at datteren Carrie Fisher (60) døde.

DATTER: Debbie Reynolds med datteren Carrie Fisher, som også døde i jula. Foto: © Fred Prouser / Reuters
DATTER: Debbie Reynolds med datteren Carrie Fisher, som også døde i jula. Foto: © Fred Prouser / Reuters

Den 84 år gamle skuespilleren, som blant annet er kjent for rollen i filmmusikalen «Singin' in the rain», falt om i sitt eget hjem onsdag og døde senere på sykehus.

– Hun ønsket å være med Carrie, sier sønnen Todd Fisher til magasinet Variety.

Kjendisnettstedet TMZ meldte onsdag kveld norsk tid at Reynolds hadde fått slag og var innlagt på sykehus.

Døde dagen etter datteren

Reynolds dødsfall kommer bare timer etter at datteren Carrie Fisher døde etter et hjerteinfarkt i en alder av 60 år. Fisher er mest kjent for sin rolle som prinsesse Leia i «Star Wars»-filmene og døde tirsdag.

Fisher fikk hjerteinfarktet på en flytur fra London til Los Angeles lille julaften, og lå på sykehuset da hun døde.

I etterkant av datterens hjerteinfarkt, tvitret Reynolds at tilstanden til Fisher var stabil. Kort tid senere ble det likevel kjent at datteren var død.

Planla Fishers begravelse

Flere medier skriver at Reynolds var sammen med sønnen for å planlegge begravelsen til datteren da hun fikk slag.

– Vi har mistet et unikt talent og en nasjonalskatt, sier president Gabrielle Carteris i det amerikanske skuespillerforbundet Screen Actors Guild.

– Når det skjer så tett opp mot dødsfallet til datteren, Carrie Fisher, er dette en dobbel tragedie. Deres avtrykk i kulturen vår er dypt og de vil begge leve videre.

Tildelt Æres-Oscar

Debbie Reynolds har spilt i flere store filmer de siste 50 årene. I fjor fikk hun Æres-Oscar for sin innsats gjennom den lange skuespillerkarrieren, men var for syk til å være til stede på utdelingen.

Reynolds ble for alvor kjent gjennom en rekke hovedroller i musikalfilmer i 1950-årene. I 1964 ble hun nominert til Oscar for innsatsen i filmen «The Unsinkable Molly Brown».

I fjor ble hun tildelt Oscar for Jean Hersholt Humanitarian Award, som deles ut til personer som har stilt filmbransjen i et positivt lys gjennom sitt humanitære arbeid.

(NTB/TV 2)