Milan senket Juve i Buffons jubileumskamp

Keeperlegenden spilte sin 600. kamp for Juventus i finalen av den italienske supercupen fredag. 38-åringen klarte ikke å redde laget da kampen gikk til straffesparkkonkurranse.

Buffon klarte ikke å redde laget i finalen av den italienske cupen. Her fra sommerens EM-sluttspill. Foto: Jason Cairnduff / REUTERS

Milan slo Juventus 4-3 i straffesparkkonkurransen i den italienske supercupen. Stillingen etter ekstraomgangene var 1-1.

Giorgio Chiellini og Giacomo Bonaventura scoret hvert sitt mål i ordinær tid, og når det ikke ble scoret i ekstraomgangene, måtte finalen avgjøres på straffer.

Der ble spissene Mario Mandzukic og Paulo Dybala syndebukker for Juventus med hver sin bom. Mario Pasalic satte inn den avgjørende straffen til 4-3 i straffesparkkonkurransen.

Dermed tok Milan sin første tittel på fem år.

Giorgio Chiellini ga Juventus ledelsen 18 minutter ut i oppgjøret i Qatar. Forsvarsspilleren slo lagkamerat Mario Mandzukic i en duell på en corner, og satte inn ledelsesmålet bak Gianluigi Donnarumma med høyrefoten.

Gianluigi Buffon spilte sin 600. kamp bakerst for Juventus, men klarte ikke holde buret rent i jubileet. Etter 38 minutter headet Giacomo Bonaventura et innlegg fra høyre med i det lengste hjørnet bak Buffon.

Milan var nære å ta ledelsen i starten av andre omgang, men Alessio Romagnolis heading gikk i tverrliggeren og ut.

Patrice Evra fikk høre nettsus i starten av den andre ekstraomgangen, men franskmannen ble avblåst for offside.

I stedet var det Mario Pasalic som ble helten da han satte inn den avgjørende straffen i straffesparkkonkurransen.

Regjerende serie- og cupmester skal i utgangspunktet møtes til tittelkampen. Siden Juventus vant begge turneringene forrige sesong, ble imidlertid tapende cupfinalist Milan motstander.