Tidsbruk: min

Porsjoner

Ingredienser

Med oljedressing:

  • 8 - 10   Mellomstore poteter
  • 8 - 10   Sukkererter
  • 1   Vårløk
  •     Reddiker
  • 0,5 DESILITER Olivenolje
  • 3 SPISESKJE Sitronsaft
  • 1   Fedd hvitløk
  •     Salt, pepper
  • 1 SPISESKJE Kapers eller soltørket tomat

Med epler og vårløk:

  • 8   Mellomstore poteter
  • 2   Epler
  • 3   Vårløk
  • 1   Beger Kesam
  • 2 SPISESKJE Søt sennep
  •     Salt, pepper
  •     Saft av ½ sitron
  •   TESKJE Sukker
  •     Gressløk

Potetsalat med oljedressing:

Skrell potetene og kok dem møre i saltet vann.
Rens sukkererter og forvell dem.(Legg i kokende vann kok opp på nytt og ha raskt over i iskaldt vann. Sukkerertene skal fremdeles være sprø.)
Bland sammen olivenolje, sitronsaft, finhakket hvitløk, salt, pepper og evt. kapers.
Del de kokte varme potetene i skiver eller terninger, strimle opp sukkererter og skjær vårløk og reddiker i biter.
Bland grønnsakene sammen og hell dressingen over.
Server potetsalaten lun til grillet kjøtt, pølser eller fisk.

Kremet potetsalat med epler og vårløk:

Del poteter og epler i treninger og vårløk i tynne skiver. Bland alle ingrediensene til dressingen , smak til.
Vend inn poteter, epler og vårløk og dryss over gressløk.