Brune pinner – smaken av jul

Sprø julekjeks med smak av karamell og kanel hører høytiden til.

Med denne oppskriften blir det cirka 48-50 kjeks.

Du trenger:

  • 200g mykt smør
  • 200g fint sukker
  • 2 ss sirup (mørk eller lys)
  • 2 eggeplommer
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts natron
  • 2 ts kanel
  • Ca 300g hvetemel
  • Sammenpisket eggehvite til pensling og perlesukker, og eventuelt hakkede mandler til strø.

Slik gjør du:

Varm stekeovn til 180 ºC.

Pisk smør og sukker hvitt og luftig. Pisk inn sirup og eggeplommer. Bland sammen de tørre ingrediensene, tilsett i deigen og rør godt sammen.

BRUNE PINNER:  Wenche lagde brune pinner på Nedre Skinnes Gård. Foto: TV 2
BRUNE PINNER:  Wenche lagde brune pinner på Nedre Skinnes Gård. Foto: TV 2

La gjerne deigen stå på kjøkkenbenken 15-20 min før den trilles ut.

Del deigen i 4-5 deler og trill hver del ut til en pølse. Legg bakepapir på stekebrettet, og legg så "pølsene" på. Trykk dem flate, pensle dem med sammenpisket egg og dryss med perlesukker og eventuelt hakkede mandler.

Stek pinnene på midterste rille i 10-15 min.

Ta ut og skjær i skiver på skrått mens de ennå er varme. Avkjøl pinnene på ei rist til de er helt kalde, deretter legges dem i en kakeboks av metall.