Regisserte direktesendte overgrep fra andre siden av kloden på internett:

66-åring dømt til åtte års fengsel for overgrep

En 66 år gammel mann er i Bergen tingrett dømt til åtte års fengsel for en rekke overgrep mot barn i Norge og på Filippinene, melder NRK.

HER SKJEDDE OVERGREPENE: Her skal de filippinske barna ha blitt tvunget til overgrep. Foto: Politiet
HER SKJEDDE OVERGREPENE: Her skal de filippinske barna ha blitt tvunget til overgrep. Foto: Politiet Foto: Politiet

Den 66 år gamle mannen var tiltalt blant annet for å ha bestilt nettstrømming av overgrep mot filippinske barn. Til sammen skal den 66 år gamle mannen ha forgrepet seg på 62 barn – av dem 20 filippinske, ifølge NRK.

Mannen erkjente delvis straffskyld da saken startet i retten 31. oktober i år. Dommen er i tråd med aktors påstand.

Den uføretrygdede mannen skal ha overført penger til en familie på Filippinene, som sendte ham overgrepsmateriale i retur. I tiltalen ble det understreket at lovbruddet er grovt fordi barna som ble filmet var særlig sårbare og avhengig av pengene filmingen førte med seg.

Mens mannen satt ved sin datamaskin i Hordaland, skal han selv ha regissert direkteoverførte seksuelle overgrep av barn på den andre siden av jorda.

Det er ifølge tiltalen snakk om 42 opptak av Skype-overføringer med en varighet på nesten 18 timer, samt 199 filmer, tatt opp med mobiltelefon.

Totalt skal 20 barn på Filippinene være rammet av handlingene til mannen.

Mannen ble i 2013 dømt 10 måneders fengsel for å være i besittelse av om lag 100.000 bilder og over 700 filmer med grove seksuelle overgrep mot barn.

De øvrige 42 fornærmede var barn mannen har kommet i kontakt med gjennom chattetjenester på internett. Han skal ifølge tiltalen ha utgitt seg for selv å være mindreårig og sånn vunnet tilstrekkelig tillit til at han kunne presse barna til å utvise seksuell atferd.

TV 2 / NTB