Anundsen: – Beredskapen er ivaretatt med DAB

– God dekning og teknisk robusthet gjør at hensyn til beredskap ved overgangen fra FM til DAB er ivaretatt, fastholder justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp).

ROBUST: Justis- og beredskapsministeren sier at beredskapen er ivaretatt ved overgangen til DAB.  Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix
ROBUST: Justis- og beredskapsministeren sier at beredskapen er ivaretatt ved overgangen til DAB.  Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix

Han møtte onsdag i Stortinget for å forsikre om at beredskapen ikke settes i fare når slukkingen av FM-nettet etter planen starter over nyttår.

Anundsen viste i sin redegjørelse til en fersk rapport fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB).

– Rapporten fra DSB konkluderer med at beredskapshensyn er ivaretatt, sa Anundsen.

Han viste til at dekningen er god og tilfredsstiller de krav Stortinget har satt for slukking. DAB-nettet er teknisk mer robust enn FM-nettet, og dekningen i tunneler vil bli bedre, understreket statsråden.

– DSB konkluderer samlet med at de beredskapsmessige konsekvensene er usikre, men mest sannsynlig små, sa han.

Stortinget skulle tirsdag behandle et forslag om å utsette slukking av FM-nettet. Arbeiderpartiet mener det er skapt stor usikkerhet om omlegging til DAB vil ha konsekvenser for beredskapen. Derfor ble debatten utsatt i påvente av at fire statsråder skulle orientere Stortinget om status i saken.

VG melder onsdag at Arbeiderpartiet vil støtte Høyre og regjeringens forslag om å gå fra FM til DAB.

(©NTB/TV 2)