Herlige asiatiske dufter fra Wenches gryter

Wenche fyller studio med fantastiske dufter! Hun har laget sin helt egen vri på fiskesuppen, inspirert av det asiatiske kjøkkenet.

Asiatisk inspirert fiskesuppe

(melk og glutenfri)

Dette trenger du:

  • Ca 500 g torsk-eller laksefilet i strimler/terninger
  • Ca 200 g rensede reker
  • 1 liten rødløk
  • 3 hvitløksfedd
  • Ca. ½ rød chili
  • 1 gulrot
  • 1-2 ts finhakket frisk ingefær
  • Nøytral olje
  • 2-3 ts currypasta (eller etter smak)
  • 4 dl kokosmelk
  • 3,5 dl rekekraft (evt buljong/utblandet fiske-/grønnsaksfond)
  • Frisk koriander, grovhakket
  • Lime
  • Evt risnudler som tilbehør (tilberedes etter anvisning på pakken)

Slik gjør du:

Rens og del rødløk i tynne strimler/båter.

Finhakk hvitløk og chili, del gulrot opp i tynne strimler.

Surr grønnsakene i nøytral olje til løken er blank og myk.

Ta opp og legg til side.

Tilsett ca 1 ts olje i gryten og tilsett currypaste og la det frese i oljen i ca. 30 sekunder.

Tilsett revet ingefær, kokosmelk og rekekraft.

Kok opp og tilsett grønnsakene og la trekke/småkoke i 10-12 minutter.

Tilsett fisken i strimler/biter og la dem trekke i suppen i ca 3 minutter.

Tilsett rensede reker.

Smak til med salt, saft fra lime og dryss over grovhakket koriander.

For fyldigere suppe jevn med litt maisennamel rørt ut i litt kald væske.

Om ønskelig server med nudler.

Fisk og reker kan byttes ut med kylling i tynne strimler.

Tips!

Kraft kokt på rekeskall: Ha rekeskall i en kasserolle med litt olje. Surr rekeskallene i oljen i 2-3 minutter. Tilsett vann til det dekker rekeskallene. Kok i 15-20 minutter. Sil av rekeskallene.

Hvis du ikke har currypaste kan du bruke en annen sterk paste.

ASIATISK: Hvorfor ikke ta en asiatisk vri på suppen i førjulstiden. Foto: TV 2
ASIATISK: Hvorfor ikke ta en asiatisk vri på suppen i førjulstiden. Foto: TV 2